Waterkersquiche met kabeljauw en garnalen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/11/2022 - 10:38
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de springvorm (18cm diameter) en bekleed met het deeg. Bak de bodem 15 minuten blind.
2 Pel en snipper de ui. Snij de champignons in stukken. Stoof de ui glazig in een pan met olijfolie, voeg de champignons toe en bak ze.
3 Blancheer de waterkers enkele seconden in lichtgezouten water. Laat schrikken onder koud water en laat uitlekken. Duw overtollig vocht eruit. Mix de champignons, waterkers, room en eieren tot een gladde vulling. Kruid met peper en zout. Snij de vis in stukken.
4 Haal de vorm uit de oven, verwijder het bakpapier met de steunvulling en bestrooi de bodem met paneermeel. Giet de vulling erop, schik er de stukken vis in en bak 30 à 35 minuten in de oven.
5 Werk de quiche net voor het serveren af met waterkers en bestrooi met de garnalen.
Afbeelding
Waterkersquiche met kabeljauw en garnalen
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere winterse groentetaart
Ingrediënten
1 rol kruimeldeeg (kant-en-klaar)
200 g kabeljauwfilet (of andere witte vis)
100 g grijze garnalen (gepeld)
1 ui
250 g champignons
1 bosje waterkers
3 eieren
20 cl room
2 el paneermeel
boter
olijfolie
peper
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm met een diameter van 18 cm
bakbonen (om blind te bakken)
bakpapier
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492139
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester