Bereidingswijze
Kort in de pan met olijfolie, tot ze licht bruin zijn. *Zie foto.
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik ben altijd gek geweest op een broodje shoarma, of een pita kaas o.i.d., wat ik alleen nooit begreep is: Waarom op van die vieze droge broodjes die in de oven of het broodrooster niet veel beter worden?
Toen ik destijds in Griekenland was, kwam ik tot de ontdekking dat zij daar pita broodjes even bakken, in olijfolie, en ja, dit ben ik toen thuis gaan doen. Overheerlijk! Nog nooit zoveel complimenten gehad over zoiets simpels.
(ik koop ze gewoon bij de supermarkt, makkelijk & snel).
Wij eten niet anders meer dan de pita broodjes even bakken tot ze licht bruin zijn in olijfolie, daarna even deppen met een stukje keukenrol en klaar!
Tijdens het bakken, wanneer je ze omdraait, komt er lucht in. Dan even zachtjes plat drukken zodat het brood overal gebakken word.
Het opensnijden gaat veel makkelijker omdat er lucht in heeft gezeten.
Tip: Heerlijk om te gebruiken om te dippen.
Máár......... ook als broodje shoarma o.i.d., het brood krijgt hierdoor veel meer smaak en karakter.
Zoiets kleins, maar toch zo fijn!
Heerlijk met eigen gemaakt tzatziki.
Toen ik destijds in Griekenland was, kwam ik tot de ontdekking dat zij daar pita broodjes even bakken, in olijfolie, en ja, dit ben ik toen thuis gaan doen. Overheerlijk! Nog nooit zoveel complimenten gehad over zoiets simpels.
(ik koop ze gewoon bij de supermarkt, makkelijk & snel).
Wij eten niet anders meer dan de pita broodjes even bakken tot ze licht bruin zijn in olijfolie, daarna even deppen met een stukje keukenrol en klaar!
Tijdens het bakken, wanneer je ze omdraait, komt er lucht in. Dan even zachtjes plat drukken zodat het brood overal gebakken word.
Het opensnijden gaat veel makkelijker omdat er lucht in heeft gezeten.
Tip: Heerlijk om te gebruiken om te dippen.
Máár......... ook als broodje shoarma o.i.d., het brood krijgt hierdoor veel meer smaak en karakter.
Zoiets kleins, maar toch zo fijn!
Heerlijk met eigen gemaakt tzatziki.
Ingrediënten
Pita broodjes
Olijfolie
Olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan en olijfolie.
Het liefst een spatel, mochten ze bol gaan staan bij het omdraaien.
Het liefst een spatel, mochten ze bol gaan staan bij het omdraaien.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492131
Homepage ID
3036009
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht