Bereidingswijze
- Schil aardpeer, knolselderij en wortel en snijd fijn.
- Zet de groentes zonder te kleuren aan in de olijfolie voeg sjalot toe en stoof in 10 minuten gaar.
- Voeg de bouillon toe breng aan de kook, en laat dit nog 15-20 minuten zachtjes garen.
- Pureer de groentes in het kookvocht (met een staafmixer) voeg melk en room en warm het geheel goed door breng indien nodig op smaak met zout en peper.
- Optioneel: maak de soep af met geroosterde pompoenpitten, pompoenpitolie en/of gerookte paling in kleine blokjes
- Zet de groentes zonder te kleuren aan in de olijfolie voeg sjalot toe en stoof in 10 minuten gaar.
- Voeg de bouillon toe breng aan de kook, en laat dit nog 15-20 minuten zachtjes garen.
- Pureer de groentes in het kookvocht (met een staafmixer) voeg melk en room en warm het geheel goed door breng indien nodig op smaak met zout en peper.
- Optioneel: maak de soep af met geroosterde pompoenpitten, pompoenpitolie en/of gerookte paling in kleine blokjes
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Altijd leuk om recepten te maken van koks waar ik bewondering voor heb. Julius is er eentje van.
Julius: Soep van aardpeer (topinambour of jerusalem artichoke). Er gaat een beetje knolselderij en wortel door om de smaak iets af te zwakken want anders zijn de aardperen wel heel heftig. Ik houd 'm vaak vegetarisch en maak 'm af met wat pompoenpitolie en wat geroosterde pompoenpitten, maar ik was bij de Hanos (groothandel) en daar hadden ze Ierse paling, in kleine blokjes op de soep, waanzinnig!
TIP: Julius maakt de champignonbouillon zelf, ik heb gebruik gemaakt van een (goede) paddenstoelenbouillon.
Julius: Soep van aardpeer (topinambour of jerusalem artichoke). Er gaat een beetje knolselderij en wortel door om de smaak iets af te zwakken want anders zijn de aardperen wel heel heftig. Ik houd 'm vaak vegetarisch en maak 'm af met wat pompoenpitolie en wat geroosterde pompoenpitten, maar ik was bij de Hanos (groothandel) en daar hadden ze Ierse paling, in kleine blokjes op de soep, waanzinnig!
TIP: Julius maakt de champignonbouillon zelf, ik heb gebruik gemaakt van een (goede) paddenstoelenbouillon.
Ingrediënten
- 200 gram aardperen
- 100 gram knolselderij
- 100 gram (gele)wortel
- olijfolie
- 400 ml paddenstoelen(champignon)bouillon
- 200 ml melk
- 200 ml room
- 3 sjalotjes
- peper en zout
- optioneel: geroosterde pompoenpitten, pompoenpitolie en/of gerookte paling in kleine blokjes
- 100 gram knolselderij
- 100 gram (gele)wortel
- olijfolie
- 400 ml paddenstoelen(champignon)bouillon
- 200 ml melk
- 200 ml room
- 3 sjalotjes
- peper en zout
- optioneel: geroosterde pompoenpitten, pompoenpitolie en/of gerookte paling in kleine blokjes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492128
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
Julius Jaspers/beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij