Bereidingswijze
Snijd de garnalen in stukjes. Klop de eieren in een diep vuurvast bord lichtjes met een garde of vork (of zoals Sin Yan met stokjes) tot ze luchtig, maar niet stijf zijn.
Doe de garnalen, gember, lente-ui en een snuf peper en zout erbij.
Zet het bord in een stoompan of een stoommandje en stoom 10 minuten totdat het ei goed gestold is.
Laat de deksel op een kiertje.
Doe de garnalen, gember, lente-ui en een snuf peper en zout erbij.
Zet het bord in een stoompan of een stoommandje en stoom 10 minuten totdat het ei goed gestold is.
Laat de deksel op een kiertje.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Luchtig eier gerecht uit een stoommandje
Ingrediënten
4 eieren
100 g garnalen, schoongemaakt
1½ cm gemberwortel, geraspt
2 lente-uitjes, in ringetjes
peper en zout naar smaak
100 g garnalen, schoongemaakt
1½ cm gemberwortel, geraspt
2 lente-uitjes, in ringetjes
peper en zout naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
Stoommandje
Leuke tips
Groente of vlees die je over hebt kun je hier ook aan toevoegen...
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492117
Homepage ID
853758
Teller
0
Bron
De grenzeloze smaken van Nederland / Kosmos uitgeverij
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht