Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking gaar en zet opzij
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook Voeg de paprika en de champignons toe en bak deze even 4 minuten mee. Schep de tomatenpuree evenals het milde paprikapoeder erdoor. Roer er de wijn doorheen en voeg de room toe. Breng de saus tegen de kook aan en voeg de blokjes schelvis toe. Leg het deksel op de pan en stoof de vis in circa 5 minuten nét gaar. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Verdeel de rijst over de borden en schep de schelvis stroganoff erbovenop.
Serveer met knapperig stokbrood of frieten i.p.v rijst. Lekker met een komkommer salade.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook Voeg de paprika en de champignons toe en bak deze even 4 minuten mee. Schep de tomatenpuree evenals het milde paprikapoeder erdoor. Roer er de wijn doorheen en voeg de room toe. Breng de saus tegen de kook aan en voeg de blokjes schelvis toe. Leg het deksel op de pan en stoof de vis in circa 5 minuten nét gaar. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Verdeel de rijst over de borden en schep de schelvis stroganoff erbovenop.
Serveer met knapperig stokbrood of frieten i.p.v rijst. Lekker met een komkommer salade.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Schelvis behoort tot de kabeljauwachtigen en zijn seizoen loopt van juni tot en met februari. Net als kabeljauw heeft schelvis vast wit vlees, hoewel het iets zachter is van structuur. Schelvis kan een lengte hebben van 50 cm tot 1,1 meter en dat is beduidend kleiner dan een kabeljauw, maar in het seizoen wel voordeliger wat de prijs betreft en ontzettend lekker. Naar de markt dus en vervolgens thuiskomen met een krakend vers stuk schelvis filet, om deze vervolgens te verwerken in dit heerlijk gerecht, dat in minder dan 30 minuten op tafel staat.
Ingrediënten
500 g schelvisfilet, in blokjes
300 g witte rijst
1 rode paprika, in reepjes
250 g champignons, in plakjes
1 blikje tomatenpuree (70 g)
75 ml droge witte wijn
2 tenen knoflook, fijngesneden
150 ml kook- of slagroom
2 tl milde paprikapoeder
2 el fijngehakte peterselie
2 el zonnebloemolie
300 g witte rijst
1 rode paprika, in reepjes
250 g champignons, in plakjes
1 blikje tomatenpuree (70 g)
75 ml droge witte wijn
2 tenen knoflook, fijngesneden
150 ml kook- of slagroom
2 tl milde paprikapoeder
2 el fijngehakte peterselie
2 el zonnebloemolie
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes , hapjespan
Leuke tips
Lekker met een frisse komkommersalade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492084
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Visrecepten .nl met eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht