Bereidingswijze
zie boven.
Verwarm dit voorzichtig door tot de suiker goed is opgelost. Pas op dat de suiker niet verbrandt. Als je goela djawa siroop uit een flesje gebruikt, moet je het iets langer roeren om de saus wat in te koken. De bedoeling is dat de saus straks als een kleverige enigzins gecarameliseerde laag om de frietsticks heen gaat zitten zonder dat die zompig worden. Als je denkt dat de saus zover is roer je de frietsticks door het mengsel en laat het afkoelen.
Lekker met een biertje!
Verwarm dit voorzichtig door tot de suiker goed is opgelost. Pas op dat de suiker niet verbrandt. Als je goela djawa siroop uit een flesje gebruikt, moet je het iets langer roeren om de saus wat in te koken. De bedoeling is dat de saus straks als een kleverige enigzins gecarameliseerde laag om de frietsticks heen gaat zitten zonder dat die zompig worden. Als je denkt dat de saus zover is roer je de frietsticks door het mengsel en laat het afkoelen.
Lekker met een biertje!
Aantal personen
5.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker op de bank genieten van deze plakkerige zoet-pittige frietsticks. Zo gemaakt en zo op.
De trassi is gemaakt van garnalen, dus als je het vega wil houden, kun je dat weglaten
De trassi is gemaakt van garnalen, dus als je het vega wil houden, kun je dat weglaten
Ingrediënten
500g frietsticks van de toko of gewoon uit de supermarkt een zakje frietsticks.
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, nog fijner gesnipperd
Bak de ui in wat olie in 5 minuten enigzins bruin.
Voeg op het laatst de knoflook toe en bak even mee.
Voeg dan toe en bak even mee:
1 el sambal oelek
1/2 el pedis (of 1 tl trassi)
1 cm laos, geraspt (of 1/2 tl laospoeder)
1/2 tl zout
Voeg dan toe:
100g goela djawa (of bruine basterd suiker)
1 blaadje salam (limoen of citroenblad)
1 el rijstazijn of tamarinde
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, nog fijner gesnipperd
Bak de ui in wat olie in 5 minuten enigzins bruin.
Voeg op het laatst de knoflook toe en bak even mee.
Voeg dan toe en bak even mee:
1 el sambal oelek
1/2 el pedis (of 1 tl trassi)
1 cm laos, geraspt (of 1/2 tl laospoeder)
1/2 tl zout
Voeg dan toe:
100g goela djawa (of bruine basterd suiker)
1 blaadje salam (limoen of citroenblad)
1 el rijstazijn of tamarinde
Leuke tips
Ook lekker met tempeh. https://www.aziatische-ingredienten.nl/recept-tempeh-kering/
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1492049
Homepage ID
1917226
Teller
0
Bron
www.aziatische-ingredienten.nl/sambal-goreng-kering-kentang/
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij