Varkensstoofpot met sperciebonen.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 02/19/2022 - 12:40
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Verhit de olie in een grote ovenvaste braadpan met dikke bodem ( zelf heb ik Le Creuset, werkt als een trein, maar alles wat erop lijkt is ook goed) op middelhoog vuur & bak het gezouten en verse buikspek aan alle kanten goudbruin.
Schep het vlees uit de pan en houdt het apart in een schaal oid.
Voeg de prei en de ui toe aan de pan, samen met de knoflook, tijm, rozemarijn, laurier en wat zout en peper.
Laat alles 5 minuten op zacht vuur stoven.
Voeg het vlees weer toe in de pan.
Bestrooi het met bloem en bak nog 3 tot 4 minuten.
Schenk beetje voor beetje het bier en bouillon erbij en breng zachtjes aan de kook.
Goed door roeren en dan ongeveer 2 uur in de oven.
Verhit boter in de pan en bak de champignons gaar (vergeet er wat zout toe te voegen)
Haal de pan uit de en voeg de gebakken champignons en de slagroom toe.
Zet de pan, zonder deksel terug in de oven totdat het voor jou gevoel genoeg genoeg ingedikt is.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Omdat we nog behoorlijk wat speklappen in de vriezer hadden liggen hebben we diot er van gebrouwen, het is heerlijk, wel ff geduld, maar dan heb je ook wel wat.
Ingrediƫnten
Olijfolie.
350 Gr Gezouten spek gesneden in repen/blokjes van 4 tot 5 cm
500 Gr Buikspek gesneden in repen/blokjes van 4 tot 5 cm
600 Gr Sperciebonen.
1 Prei, gehalveerd & in ringen gesneden
1 Ui, fijn gesnipperd
2 tenen Knoflook, geperst.
3 takjes Verse tijm
4 Laurierblaadjes.
2 takjes Verse rozemarijn
Zout & peper.
2 el Bloem.
450 ml Stout bier (Guiness oid)
250 ml Groentebouillon.
250 Gr Kastanje paddenstoelen.
200 ml Slagroom.
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenvaste braadpan.
Mandoline.
Leuke tips
Je kan de sperciebonen in de pan erbij doen wanneer het jou uitkomt, de een vindt het lekker als er nog een bite aan zit, dan is 15 a 20 minuten voldoende, persoonlijk doe ik het wat langer, maar dat is precies wat je smaak is.
Wij eten het met brood, maar je kan het ook met gebakken aardappelen, rijst of gekookte aardappelen eten.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492047
Homepage ID
2915173
Teller
0
Bron
Foodblabla.
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Eelti00712