Bereidingswijze
Maal alle bovenstaande ingrediënten ( behalve de djeroek poeroet) met de staafmixer tot een gladde boemboe.
Bak de blokjes kippendij enkele minuten in een scheutje olie naar keuze aan. Voeg de boemboe toe en bak deze mee, totdat de geuren vrij komen. Voeg de djeroek poeroet toe. Voeg vervolgens de kokosmelk toe. Roer alles goed door. Deksel op de pan met een minimale opening en laat op een zacht vuurtje 2 uur zachtjes stoven. Serveer met rijst en een groente naar keuze.
Bak de blokjes kippendij enkele minuten in een scheutje olie naar keuze aan. Voeg de boemboe toe en bak deze mee, totdat de geuren vrij komen. Voeg de djeroek poeroet toe. Voeg vervolgens de kokosmelk toe. Roer alles goed door. Deksel op de pan met een minimale opening en laat op een zacht vuurtje 2 uur zachtjes stoven. Serveer met rijst en een groente naar keuze.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gerecht van botermalse kipstukjes in romige saus zit snel in de pan en kan dan aan een stooftijd van 2 uurtjes beginnen. Ondertussen kun je bedenken welke groente je erbij wil serveren. Sperzieboontjes doen het altijd goed, maar onderstaand gerecht is zeker aan te bevelen.
Roerbak-paksoi
Roerbak-paksoi
Ingrediënten
700 gram kipdijfilet, in blokjes (3x2cm) op kamertemperatuur
200 ml Romige Kokosmelk
VOOR DE BOEMBOE
1 grote ui in grove stukken
5 tenen knoflook in stukken
2 theelepels djahe
1 theelepel laos
1 theelepel sereh
2 bladeren djeroek poeroet
2 rode peper( zonder of met zaad)in stukken
1 eetlepel basterdsuiker
een scheut olie
1 theelepel tamarinde pasta
zout en witte peper naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer, pan, snijplank en mes
Leuke tips
Djeroek poeroet kun je vervangen door 1 tl geraspte limoen of citroenschil per blad.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492040
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Indische gerechten. Eigen tekst en foto's en aanpassing
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht