Bereidingswijze
Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Mix de bloemkool in een blender tot rijstkorrels. Blend niet te lang, want dan wordt het een papje.
Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roerbak 2 minuten. Giet er al roerend de melk bij tot de saus begint in te dikken. Voeg 150 g kaas toe en roer tot alle kaas is gesmolten. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af. Spatel samen met de bloemkoolrijst, de ham en peterselie onder de saus.
Schep alles in een ingevette ovenschaal. Meng de resterende kaas met het paneermeel en strooi over de mac & cheese. Zet 5 minuten onder de ovengrill.
Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roerbak 2 minuten. Giet er al roerend de melk bij tot de saus begint in te dikken. Voeg 150 g kaas toe en roer tot alle kaas is gesmolten. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af. Spatel samen met de bloemkoolrijst, de ham en peterselie onder de saus.
Schep alles in een ingevette ovenschaal. Meng de resterende kaas met het paneermeel en strooi over de mac & cheese. Zet 5 minuten onder de ovengrill.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vlaamse klassieker
Ingrediënten
200 gram oude kaas (Oud-Brugge, geraspt)
200 gram hesp (Breydelham, in reepjes)
1 bosje peterselie (fijngehakt)
500 gram bloemkool (roosjes)
400 gram pasta (strikjes)
4 eetlepels paneermeel
500 milliliter melk
40 gram bloem
60 gram boter
peper
zout
200 gram hesp (Breydelham, in reepjes)
1 bosje peterselie (fijngehakt)
500 gram bloemkool (roosjes)
400 gram pasta (strikjes)
4 eetlepels paneermeel
500 milliliter melk
40 gram bloem
60 gram boter
peper
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492035
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht