Bereidingswijze
1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
2 Meng de misopasta met de mirin, suiker en het water tot een dressing. Meng de afgekoelde rijst met het sesamzaad en de helft van de misodressing.
3 Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en prak fijn. Snijd de salade-uitjes in dunne ringen. Schep de avocado met ¾ van de salade-ui en de pindastukjes door de rest van de dressing.
4 Verdeel de rijst in 18 gelijke porties (per 18 stuks). Leg een ruim stuk vershoudfolie in een kopje. Schep er 1 portie rijst in, verdeel met natte handen over de zijkant van het kopje en schep er een ½ el van het avocadomengsel in. Trek de folie hier zo strak omheen, dat de rijst over de vulling heen valt en een balletje ontstaat. Draai de folie dicht en druk het balletje aan. Neem uit de folie, leg apart en maak zo de rest van de balletjes. Dat kan steeds met hetzelfde stuk vershoudfolie.
5 Knip het norivel in 9 repen (per 18 stuks) van 1 ½ cm dik en halveer de repen in de breedte. Wikkel steeds een stukje nori om de rijstballetjes en verdeel over een schaal. Voeg de rest van de salade-ui toe aan de sojasaus en serveer bij de gevulde rijstballetjes.
2 Meng de misopasta met de mirin, suiker en het water tot een dressing. Meng de afgekoelde rijst met het sesamzaad en de helft van de misodressing.
3 Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en prak fijn. Snijd de salade-uitjes in dunne ringen. Schep de avocado met ¾ van de salade-ui en de pindastukjes door de rest van de dressing.
4 Verdeel de rijst in 18 gelijke porties (per 18 stuks). Leg een ruim stuk vershoudfolie in een kopje. Schep er 1 portie rijst in, verdeel met natte handen over de zijkant van het kopje en schep er een ½ el van het avocadomengsel in. Trek de folie hier zo strak omheen, dat de rijst over de vulling heen valt en een balletje ontstaat. Draai de folie dicht en druk het balletje aan. Neem uit de folie, leg apart en maak zo de rest van de balletjes. Dat kan steeds met hetzelfde stuk vershoudfolie.
5 Knip het norivel in 9 repen (per 18 stuks) van 1 ½ cm dik en halveer de repen in de breedte. Wikkel steeds een stukje nori om de rijstballetjes en verdeel over een schaal. Voeg de rest van de salade-ui toe aan de sojasaus en serveer bij de gevulde rijstballetjes.
Aantal personen
5.00
Aantal stuks
18.00
Vertel iets leuks over dit recept
Samen delen, als voorafje of bij de borrel: met deze bijzondere balletjes van sushirijst gevuld met avocado en pinda + dipsausje maak iedereen gelukkig !
Ingrediënten
250 g sushirijst
2 el Saitaku shiro miso paste
1½ el rijstazijn
2 tl fijne kristalsuiker
1 el water
4 el sesamzaad
1 eetrijpe avocado
2 salade-ui
40 g pindastukjes
1 norivel
4 el sojasaus
2 el Saitaku shiro miso paste
1½ el rijstazijn
2 tl fijne kristalsuiker
1 el water
4 el sesamzaad
1 eetrijpe avocado
2 salade-ui
40 g pindastukjes
1 norivel
4 el sojasaus
Hulpmiddelen & keukengerei
vershoudfolie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1492030
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
ah
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch