Bereidingswijze
1 Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook ze in lichtgezouten water. Verwijder de buitenste bladeren van de savooikool. Rol de lichtgroene blaadjes op en snipper ze fijn. Voeg na 10 minuten toe aan de aardappelen en laat meekoken tot de aardappelen en de savooikool gaar zijn.
2 Bak intussen de spekblokjes krokant in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
3 Verhit boter in een pan en bak er 4 spiegeleieren in. Kruid met peper en zout.
4 Giet de aardappelen en de savooikool af. Stamp fijn en meng er de milde mosterd, de spekblokjes, peper en veel nootmuskaat onder. Eindig met de kaasblokjes.
5 Serveer een flinke toef van de savooikoolpuree samen met een spiegeleitje. Lekker met extra pickles of mosterd erbij.
2 Bak intussen de spekblokjes krokant in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
3 Verhit boter in een pan en bak er 4 spiegeleieren in. Kruid met peper en zout.
4 Giet de aardappelen en de savooikool af. Stamp fijn en meng er de milde mosterd, de spekblokjes, peper en veel nootmuskaat onder. Eindig met de kaasblokjes.
5 Serveer een flinke toef van de savooikoolpuree samen met een spiegeleitje. Lekker met extra pickles of mosterd erbij.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxDeze puree is een bommetje, maar kinderen zijn er verzot op. Het type eitje mogen ze kiezen, maar een spiegelei is bij ons thuis het populairst."
Ingrediƫnten
1 kg aardappelen
1/2 savooikool
100 g oude kaas (in blokjes, bijvoorbeeld Brugge Oud)
150 g spekblokjes
4 eieren
1 tl zachte mosterd
boter
nootmuskaat
peper en zout
1/2 savooikool
100 g oude kaas (in blokjes, bijvoorbeeld Brugge Oud)
150 g spekblokjes
4 eieren
1 tl zachte mosterd
boter
nootmuskaat
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492025
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht