Bereidingswijze
1 Blend de noten, de vijgen en het kokosvet in een blender tot een grove mix. Bedek de bodem en de zijkant van de taartvorm met bakpapier. Leg het notenmengsel erin en druk stevig aan. Zeg weg in de koelkast.
2 Laat de chocolade rustig smelten au bain-marie. Mix het vruchtvlees van de avocado's en meng met een beetje sap van de limoen. Meng de gesmolten chocolade onder de avocadopuree. Lepel het chocolademengsel over de noten in de taartvorm. Laat minstens 20 minuten afkoelen in de koelkast.
3 Haal de taart vlak voor het serveren uit de koelkast. Doe de sluitring open en verwijder de zijkant van de vorm. Verwijder de bodem en leg de taart op een dienbord. Verwijder nu pas het bakpapier. Geniet van dit heerlijke dessert.
2 Laat de chocolade rustig smelten au bain-marie. Mix het vruchtvlees van de avocado's en meng met een beetje sap van de limoen. Meng de gesmolten chocolade onder de avocadopuree. Lepel het chocolademengsel over de noten in de taartvorm. Laat minstens 20 minuten afkoelen in de koelkast.
3 Haal de taart vlak voor het serveren uit de koelkast. Doe de sluitring open en verwijder de zijkant van de vorm. Verwijder de bodem en leg de taart op een dienbord. Verwijder nu pas het bakpapier. Geniet van dit heerlijke dessert.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekker
Ingrediënten
6 avocado's
1 limoen
300 g fondantchocolade
200 g hazelnoten (geroosterd)
250 g gedroogde vijg
2 el kokosolie
1 limoen
300 g fondantchocolade
200 g hazelnoten (geroosterd)
250 g gedroogde vijg
2 el kokosolie
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm
bakpapier
bakpapier
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1491991
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid