Rijsttaartjes met mascarponeroom, pijnboompitten en hazelnoten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 02/12/2022 - 05:54
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Besmeer je taartvormpjes met wat boter en bestuif dan met bloem. Bekleed de vormpjes met een vel bladerdeeg. -Bak het bladerdeeg blind voor gedurende 15 minuten. Haal uit de oven, verwijder de bakparels of bonen en het vel bakpapier en zet de taartjes nog eens in de oven gedurende 5 minuten zodat de bodem goed droog is.
-Breng de rijst aan de kook in 8 dl melk. Snijd de vanillestok overlangs in de helft, schraap er de zaadjes uit en doe deze samen met de vanillepeul bij de melk en de rijst.
-Wanneer de melk kookt, draai je het vuur lager. Roer voortdurend in de pot met een houten lepel en in een 8-vorm. Ga steeds over de bodem zodat de rijstpap niet aan de bodem kleeft.
-Los het puddingpoeder op in de resterende melk.
-Als de rijst gaar is en ongeveer 3/4 van de melk is opgenomen voeg je de suiker bij de rijstpap en roer tot de suiker opgelost is. Roer er eveneens het opgeloste puddingpoeder bij en meng goed. Zet de pot met de rijstpap op een laag vuurtje tot hij goed gebonden is.

-Hak de hazelnoten en de pijnboompitten grof. Houd een handvol noten en wat rozijnen apart voor de afwerking.
-Spatel de noten samen met de rest van de rozijnen onder het rijstpap.
-Scheid de eieren in dooiers en witten. Klop het eiwit op tot sneeuw en spatel voorzichtig onder de rijstpap.
-Vul de taartvormpjes met de rijstpap en bak ze gaar in de oven gedurende 20 minuten.
-Laat de rijsttaartjes afkoelen op een rooster.
-Klop het eiwit op samen met de suiker en vanillesuiker. Roer de mascarpone los en spatel voorzichtig onder het -eiwit.
-Lepel wat mascarponeroom op ieder rijsttaartje en werk af met de fijngehakte noten en rozijnen.
Afbeelding
Rijsttaartjes met mascarponeroom, pijnboompitten en hazelnoten
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
16.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met dit recept maak je een speciale variant van het rijsttaartje met mascarponeroom als basis voor een heerlijke afwerking. De pijnboompitten en hazelnoten zorgen voor een lekkere crunch op deze kleine rijsttaartjes.
Ingrediënten
Voor 16 taartjes :

130 g dessertrijst
180 g suiker
45 g puddingpoeder
2 eieren
1 vanillestokje
1 l melk
60 g pijnboompitten
60 g hazelnoten
80 g rozijn
4 vellen bladerdeeg
1 el boter
1 el bloem

Voor de afwerking :

200 g mascarpone
40 g suiker
1 el vanillesuiker
1 eiwit
Hulpmiddelen & keukengerei
16 taartvormpjes
bakparels
bakpapier
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1491981
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid