Gegrilde sint-jakobsvruchten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 02/12/2022 - 05:46
Bereidingswijze
Maak de cumble :
-Verkruimel de zoute crackers.
-Smelt 1 el boter en meng er de crackers, kaas, peterselie en tijm onder. Zet even apart.

Maak de coquilles :

-Bak de sint-jakobsvruchten of coquilles in hete boter langs beide kanten goudbruin. Kruid lichtjes met peper en zout.
-Bak de ui in boter glazig. Voeg de look en champignons toe en bak 4 minuten.
-Blus met de wijn en het vocht van de coquilles. Bak verder tot al het vocht verdampt is.
-Roer er nu de roomkaas onder. Schep er de coquilles onder.
-Verdeel alles over 4 ingevette kleine witte ovenschaaltjes.

Afwerking :

Bestrooi de ovenschaaltjes met de crumble en plaats 2 minuten onder de ovengril.
Afbeelding
Gegrilde sint-jakobsvruchten
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gegrilde sint-jakobsvruchten met een crumble van crackers, kaas en verse kruiden.  Makkelijk en erg lekker
Ingrediënten
12 sint-jakobsvruchten
1 ajuin
2 teentjes knoflook
200 g champignons
200 ml witte wijn
200 g roomkaas
bakboter
peper
zout

Voor de crumble :

6 zoute crackers
2 el geraspte oude kaas
2 el peterselie (fijngehakt)
2 el verse tijm
Hulpmiddelen & keukengerei
4 ovenschoteltjes
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1491979
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid