Bereidingswijze
-Ontbeen het soepvlees of de runderschenkel, bewaar het been en snijd het vlees in stukjes.
-Snipper de uien fijn.
-Stoof de ui in een klont boter zacht. Schroei het soepvlees dicht bij de ui.
-Voeg het been toe, dit geeft extra smaak aan je gerecht. En giet er 1,5 l water bij.
-Voeg het laurier en de tijm toe. Kruid met peper en zout en breng aan de kook.
-Zet het vuur zacht en laat 90 minuten sudderen. Schep er af en toe het schuim af met een eetlepel.
-Snijd de wortel in plakjes, de raapjes en selder in blokjes en de prei in ringen.
-Doe de groenten, behalve de aardappelen, bij de vleesbouillon en laat nog eens 1 uur verder sudderen.
-Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
-Voeg de aardappelen toe en laat nog 20 minuten koken.
-Bak het spek in een droge koekenpan krokant.
-Voeg het spek op het einde van de kooktijd toe.
-Snipper de uien fijn.
-Stoof de ui in een klont boter zacht. Schroei het soepvlees dicht bij de ui.
-Voeg het been toe, dit geeft extra smaak aan je gerecht. En giet er 1,5 l water bij.
-Voeg het laurier en de tijm toe. Kruid met peper en zout en breng aan de kook.
-Zet het vuur zacht en laat 90 minuten sudderen. Schep er af en toe het schuim af met een eetlepel.
-Snijd de wortel in plakjes, de raapjes en selder in blokjes en de prei in ringen.
-Doe de groenten, behalve de aardappelen, bij de vleesbouillon en laat nog eens 1 uur verder sudderen.
-Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
-Voeg de aardappelen toe en laat nog 20 minuten koken.
-Bak het spek in een droge koekenpan krokant.
-Voeg het spek op het einde van de kooktijd toe.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hutsepot is een typisch Vlaams gerecht waar je eindeloos mee kan variëren. Dit recept combineert rundvlees met spek, aardappelen en heel wat heerlijke groenten.
Ingrediënten
500 g soepvlees
150 g gerookte spekblokjes
2 uien
4 wortelen
4 rapen
4 stengels selder
1 preiwit
400 g spruitjes
1 blaadje laurier
2 takjes tijm
4 vastkokende aardappelen
boter
peper
zout
150 g gerookte spekblokjes
2 uien
4 wortelen
4 rapen
4 stengels selder
1 preiwit
400 g spruitjes
1 blaadje laurier
2 takjes tijm
4 vastkokende aardappelen
boter
peper
zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491977
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht