Bereidingswijze
Kook de pastaschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even langs de kant.
Stoof de rode ui en look aan in een pan met olijfolie en blus met de balsamicoazijn. Voeg de mosterd toe en bak even op. Voeg de tomatenblokjes uit blik toe, kruid met peper, zout en spaghettikruiden en laat pruttelen gedurende 5 minuten. Giet daarna de saus over in een grote ovenschotel.
Verhit wat olijfolie in een kookpot en stoof de spinazie hierin aan. Voeg de ricotta en half gedroogde tomaten toe en kruid af met zout, peper en nootmuskaat. Neem de pastaschelpen erbij, vul ze met het pinaziericottamengsel
en leg in de tomatensaus. Zet nog 10 minuten in een voorverwarmde oven.
Werk af met verse basilicum en bestrooi met geraspte kaas.
Stoof de rode ui en look aan in een pan met olijfolie en blus met de balsamicoazijn. Voeg de mosterd toe en bak even op. Voeg de tomatenblokjes uit blik toe, kruid met peper, zout en spaghettikruiden en laat pruttelen gedurende 5 minuten. Giet daarna de saus over in een grote ovenschotel.
Verhit wat olijfolie in een kookpot en stoof de spinazie hierin aan. Voeg de ricotta en half gedroogde tomaten toe en kruid af met zout, peper en nootmuskaat. Neem de pastaschelpen erbij, vul ze met het pinaziericottamengsel
en leg in de tomatensaus. Zet nog 10 minuten in een voorverwarmde oven.
Werk af met verse basilicum en bestrooi met geraspte kaas.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker en gemakkelijk deze warme veggie ovenschotel
Ingrediënten
400 gram pasta (pastaschelpen)
100 gram gedroogde tomaatjes (half, in grove stukken)
1 handvol kaas (geraspte, voor de afwerking)
800 gram tomatenblokjes (uit blik)
3 eetlepels balsamicoazijn
2 theelepels mosterd
250 gram ricotta
2 lookteentjes (geperst)
1 rode ui (gesnipperd)
1 kilogram spinazie
2 theelepels spaghettikruiden
1 handvol basilicum (verse)
1 theelepel nootmuskaat
olijfolie
peper
zout
100 gram gedroogde tomaatjes (half, in grove stukken)
1 handvol kaas (geraspte, voor de afwerking)
800 gram tomatenblokjes (uit blik)
3 eetlepels balsamicoazijn
2 theelepels mosterd
250 gram ricotta
2 lookteentjes (geperst)
1 rode ui (gesnipperd)
1 kilogram spinazie
2 theelepels spaghettikruiden
1 handvol basilicum (verse)
1 theelepel nootmuskaat
olijfolie
peper
zout
Leuke tips
Wijnsuggesties bij dit recept
Piemonte Barbera DOC 75cl
De Piemonte Barbera is een intense robijnrode wijn met bloemige hints in combinatie met lichtgerijpte rode fruitnuances. In de mond vol en rond met een zachte smaak van pure chocolade en een kruidige afdronk. Deze wijn degusteer je het best bij rijpe kazen, chocoladedesserts of vleesgerechten.
Piemonte Barbera DOC 75cl
De Piemonte Barbera is een intense robijnrode wijn met bloemige hints in combinatie met lichtgerijpte rode fruitnuances. In de mond vol en rond met een zachte smaak van pure chocolade en een kruidige afdronk. Deze wijn degusteer je het best bij rijpe kazen, chocoladedesserts of vleesgerechten.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491973
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid