Bereidingswijze
Kneed alle ingrediënten voor de kip gehaktballetjes door elkaar en vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot. Laat even opstijven in de koelkast.
Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus door elkaar.
Bak de balletjes in een scheut neutrale olie naar keuze op matig vuur rondom goudbruin. Leg de deksel op de pan, draai het vuur lager en laat de balletjes ongeveer 10 minuutjes bakken. Keer de balletjes af en toe.
Kook ondertussen rijst of mie volgens de beschrijving op de verpakking.
Voeg de saus toe aan de balletjes , zet het vuur wat hoger en laat de saus even indikken.
Serveer de kip balletjes met de saus op de rijst , bestrooi met bos ui en /of koriander en een groente of salade naar keuze.
Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus door elkaar.
Bak de balletjes in een scheut neutrale olie naar keuze op matig vuur rondom goudbruin. Leg de deksel op de pan, draai het vuur lager en laat de balletjes ongeveer 10 minuutjes bakken. Keer de balletjes af en toe.
Kook ondertussen rijst of mie volgens de beschrijving op de verpakking.
Voeg de saus toe aan de balletjes , zet het vuur wat hoger en laat de saus even indikken.
Serveer de kip balletjes met de saus op de rijst , bestrooi met bos ui en /of koriander en een groente of salade naar keuze.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een overheerlijk Aziatisch gerecht bomvol verrassende smaken. Eens heel iets anders en gemakkelijk om te maken. Ook ideale balletjes om te snacken.
Ik maakte het kippengehakt zelf door 300 gram kippendijen in de keukenmachine te malen.
Ik maakte het kippengehakt zelf door 300 gram kippendijen in de keukenmachine te malen.
Ingrediënten
VOOR DE BALLETJES
300 gram kipgehakt
½ rode kleine ui heel fijngesnipperd
2 teentjes knoflook geraspt
2 cm verse gember geschild en geraspt
2 theelepels sesamolie
1 theelepel sriracha of naar smaak
flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
paneermeel
VOOR DE ZOET-PITTIGE SINAASAPPELSAUS
sap van 1 pers sinaasappel
3 teentjes knoflook fijngehakt
2 cm verse gember geschild en geraspt
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel honing
1 eetlepel sriracha of naar smaak
3 eetlepels sweet chilisaus of naar smaak
flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
1 flinke theelepel maizena
150 milliliter water
EXTRA
1 bos uitje in schuine ringetjes
1 el vers gesnipperde koriander
Hulpmiddelen & keukengerei
pan, kom snijplank en mes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491969
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Familie over de kook eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht