Bereidingswijze
-Verwarm je glas voor met warm water. Verwijder het water.
-Verhit whisky in een pannetje. Doe een kleine eetlepel bruine suiker in het glas.
-Naar wens kan je de whisky eerst flamberen, maar dit hoeft niet. Giet op de bruine suiker. Roer los.
-Blus met warme koffie.
-Klop room half op tot een soort van dikke yoghurt. Giet voorzichtig over de bolle kant van een lepel op de koffie. Klop je de room te hard, dan zal hij niet blijven drijven.
-Werk af met cacao en een rietje.
-Verhit whisky in een pannetje. Doe een kleine eetlepel bruine suiker in het glas.
-Naar wens kan je de whisky eerst flamberen, maar dit hoeft niet. Giet op de bruine suiker. Roer los.
-Blus met warme koffie.
-Klop room half op tot een soort van dikke yoghurt. Giet voorzichtig over de bolle kant van een lepel op de koffie. Klop je de room te hard, dan zal hij niet blijven drijven.
-Werk af met cacao en een rietje.
Afbeelding
Aantal personen
1.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Op 25 januari is het International Irish Coffee Day. Grote fan van een Irish koffie? Het is helemaal niet moeilijk om te maken.
Ingrediënten
1 kleine el bruine suiker
⅓ whisky
⅓ warme koffie
⅓ room
cacao
rietje
⅓ whisky
⅓ warme koffie
⅓ room
cacao
rietje
Leuke tips
Tip: in een Irish Coffee roer je niet. Je drinkt het door de room.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Alcoholische dranken
Recept ID
1491959
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
vtm
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch