Bereidingswijze
Verwarm de boter en bak de champignons in circa 8 minuten bruin. Voeg 1 1/2 el peterselie toe met de geperste teen knoflook en bak nog 1 minuut mee. Maal er wat 4 seizoenen peper of zwarte peper over.
Verdeel de champignons over 2 sneetjes brood, verkruimel er de feta over en beleg dit met een plak boerenkaas. Zet even opzij. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
Steek met een glas of een steker een rondje uit de andere 2 volkoren sneetjes. Verwarm vervolgens de rest van de boter op lage stand en leg de 2 sneetjes naast elkaar in een pan. Laat in elk gat een eitje glijden en bak dit circa 5 minuten op zacht vuur totdat het eiwit is gestold en de dooier nog vloeibaar.
Leg een sneetje met ei op het sneetje met champignons en kaas.
Leg dit geheel op het rooster in de oven en rooster de tosti in circa 7 minuten knapperig.
Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer eventueel met wat pesto.
Verdeel de champignons over 2 sneetjes brood, verkruimel er de feta over en beleg dit met een plak boerenkaas. Zet even opzij. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
Steek met een glas of een steker een rondje uit de andere 2 volkoren sneetjes. Verwarm vervolgens de rest van de boter op lage stand en leg de 2 sneetjes naast elkaar in een pan. Laat in elk gat een eitje glijden en bak dit circa 5 minuten op zacht vuur totdat het eiwit is gestold en de dooier nog vloeibaar.
Leg een sneetje met ei op het sneetje met champignons en kaas.
Leg dit geheel op het rooster in de oven en rooster de tosti in circa 7 minuten knapperig.
Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer eventueel met wat pesto.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze tosti is een prima, snelle lunch en met een kom zelfgemaakte groente of tomatensoep uit de vriezer vooraf zeker een voldoende met voedingsstoffen gevulde maaltijd. Deze tosti is vegetarisch, makkelijk te maken en erg lekker. Bovendien heb je er niet zo veel ingrediënten voor nodig.
Ik heb de kleinste uitsteker genomen en 1 1/2 keer uitgestoken. Een volgende keer gebruik ik de middelste ring.
Ik heb de kleinste uitsteker genomen en 1 1/2 keer uitgestoken. Een volgende keer gebruik ik de middelste ring.
Ingrediënten
4 sneetjes volkorenbrood
2 plakken belegen boerenkaas
35 gram feta versnipperd
1 teen knoflook geperst
150 gram champignons in plakjes
3el gesnipperde bladpeterselie
2 eieren
optie een likje pesto
2 el boter of margarine
2 plakken belegen boerenkaas
35 gram feta versnipperd
1 teen knoflook geperst
150 gram champignons in plakjes
3el gesnipperde bladpeterselie
2 eieren
optie een likje pesto
2 el boter of margarine
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenrooster, pan, steker of glas
Leuke tips
De uitgestoken rondjes heb ik belegd met kaas en feta en met wat peterselie bestrooid.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491951
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Pref het Zuiden. Eigen tekst, foto's en aanpassing aar smaak.
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch