Bereidingswijze
1 Kruid de konijnenbouten met peper en zout en wentel ze door de bloem. Bak ze rondom bruin in de hete boter. Hak de naaldjes van de rozemarijn fijn. Snij de pancetta fijn. Pel en snipper de ui, pel en pers de knoflook.
2 Neem de bouten uit de pan. Roerbak de rozemarijn met de ui, de knoflook en de pancetta 10 minuten in dezelfde pan op een laag vuur. Voeg de tomatenpuree, de wijn, de gepelde tomaten en de balsamicoazijn toe en bak nog 2 minuten.
3 Leg de konijnenbouten terug in de pan, zet er het deksel op en laat ongeveer 1.30 uur stoven. Schep er 10 minuten voor het einde van de kooktijd de olijven onder. Werk de stoofpot af met de peterselie. Lekker met wat pasta erbij.
2 Neem de bouten uit de pan. Roerbak de rozemarijn met de ui, de knoflook en de pancetta 10 minuten in dezelfde pan op een laag vuur. Voeg de tomatenpuree, de wijn, de gepelde tomaten en de balsamicoazijn toe en bak nog 2 minuten.
3 Leg de konijnenbouten terug in de pan, zet er het deksel op en laat ongeveer 1.30 uur stoven. Schep er 10 minuten voor het einde van de kooktijd de olijven onder. Werk de stoofpot af met de peterselie. Lekker met wat pasta erbij.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxProbeer dit Italiaanse stoofpotje ook eens met haas. De smaak zal extra intens zijn.
Ingrediënten
4 konijnenbouten
100 g pancetta
1 ui
2 knoflook teentjes
rozemarijn
2 el peterselie (fijngehakt)
200 g groene olijven
2 el tomatenpuree
400 g gepelde tomaten
25 cl rode wijn
2 el balsamicoazijn
4 el bloem
2 el boter
peper en zout
100 g pancetta
1 ui
2 knoflook teentjes
rozemarijn
2 el peterselie (fijngehakt)
200 g groene olijven
2 el tomatenpuree
400 g gepelde tomaten
25 cl rode wijn
2 el balsamicoazijn
4 el bloem
2 el boter
peper en zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491949
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht