Bereidingswijze
Snij de sperziebonen,
champignons in 4 partjes of plakjes en de ui fijn. Pers de knoflook teentjes uit.
wrijf dan de kippenbouten in met peper en de Chili melange.( Zout naar smaak maar ik het dit niet gedaan.)
Doe ondertussen de braadpan met wat olijfolie erin aan om hem rustig op te warmen.
Braad de poten een paar minuten aan ( met vel voor de smaak!)
Doe ondertussen de aardappelen in de oven of kies voor een hapjespan om de aardappelen te garen. Haal ze er dan even uit en fruit de ui, champignons en de knoflook een paar minuten en giet dan de tomatensaus erbij. Leg de kippenbouten er weer in en laat het ongeveer 45 minuten pruttelen. De sperziebonen hebben ongeveer 20/25 minuten nodig maar niet te lang want Ik gooi ik ze bij de stoofpot in en hi erdoor garen ze nog even wat na. Ik gebruik zelf een temperatuur meter voor de kip met als richtlijn 70-72 graden.
Na ongeveer 35 min ga ik de kip temperaturen zodat ik ze niet te gaat laat worden. Na 30 minuten kan je de grill van de oven aan doen om ze nog net even dat krokante laagje te geven.
En dan kan ik nu alleen maar zeggen " Eet smakelijk"..
Ps. Als je voorkeur er naar uit gaat kan je het vel van de kip op je bord ervan af halen,
champignons in 4 partjes of plakjes en de ui fijn. Pers de knoflook teentjes uit.
wrijf dan de kippenbouten in met peper en de Chili melange.( Zout naar smaak maar ik het dit niet gedaan.)
Doe ondertussen de braadpan met wat olijfolie erin aan om hem rustig op te warmen.
Braad de poten een paar minuten aan ( met vel voor de smaak!)
Doe ondertussen de aardappelen in de oven of kies voor een hapjespan om de aardappelen te garen. Haal ze er dan even uit en fruit de ui, champignons en de knoflook een paar minuten en giet dan de tomatensaus erbij. Leg de kippenbouten er weer in en laat het ongeveer 45 minuten pruttelen. De sperziebonen hebben ongeveer 20/25 minuten nodig maar niet te lang want Ik gooi ik ze bij de stoofpot in en hi erdoor garen ze nog even wat na. Ik gebruik zelf een temperatuur meter voor de kip met als richtlijn 70-72 graden.
Na ongeveer 35 min ga ik de kip temperaturen zodat ik ze niet te gaat laat worden. Na 30 minuten kan je de grill van de oven aan doen om ze nog net even dat krokante laagje te geven.
En dan kan ik nu alleen maar zeggen " Eet smakelijk"..
Ps. Als je voorkeur er naar uit gaat kan je het vel van de kip op je bord ervan af halen,
Aantal personen
3.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze keer heb ik mijzelf verbaasd als 'startende hobbyist. Het was heerlijk en het geluid aan tafel was" deze mag blijven ".. 'm.a.w. Meer dan goed gekeurd 🎉
Ingrediënten
3 kippenbouten bij de slager
2 fijn gesnipperde uien
4 tenen knoflook
400 gram Tomatensaus arabbiata
390 gram heinz tomato blokjes met basilicum en oregano
250 gram champignons
600 gram sperziebonen
125 gram gerookte spekjes
4 seizoenen peper
Zout
Euroma Chili melange
3 eetlepels olijfolie
Krieltjes of rijst naar smaak
2 eetlepels tarwebloem
900 gram Hasselback aardappelen ( jumbo) oven klaar in 30 minuten en met na grillen 40 min)
2 fijn gesnipperde uien
4 tenen knoflook
400 gram Tomatensaus arabbiata
390 gram heinz tomato blokjes met basilicum en oregano
250 gram champignons
600 gram sperziebonen
125 gram gerookte spekjes
4 seizoenen peper
Zout
Euroma Chili melange
3 eetlepels olijfolie
Krieltjes of rijst naar smaak
2 eetlepels tarwebloem
900 gram Hasselback aardappelen ( jumbo) oven klaar in 30 minuten en met na grillen 40 min)
Hulpmiddelen & keukengerei
Gietijzeren braadpan
Pan voor de sperziebonen
Pan of ovenschaal voor de aardappelen
Pan voor de sperziebonen
Pan of ovenschaal voor de aardappelen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Mediterraan
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491943
Homepage ID
3011827
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht