Crème karamel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 02/08/2022 - 11:01
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 100°C
Voor de karamel :
2 Verwarm in een pannetje 100g suiker met 50ml water tot de suiker gesmolten is en de karamel lichtjes kleurt.
3 Bestrijk ovenvaste schaaltjes met gesmolten boter. Lepel in elk schaaltje een paar eetlepels karamel.
Voor de crème
4 Breng 7 dl melk aan de kook met het gespleten vanillestokje. Klop 6 eieren wit-schuimig met 250g fijne suiker. Neem het vanillestokje uit de melk, schraap het uit en doe het vanillemerg weer bij de melk. Schenk de kokendhete melk in een straaltje bij het eiermengsel. Roer intussen goed.
5 Schenk de crème op de karamel. Zet de schaaltjes in een grote schaal in een heet warmwaterbad.
6 Zet de schaal 1 uur in de oven op 100°C , of tot de crème stevig is. Serveer lichtjes gekoeld.
Afbeelding
Crème karamel
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxEen lekker zoete afsluiter na de maaltijd
Ingrediënten
6 eieren
7 dl melk
50 ml water
boter (voor de vormpjes)
250 g griessuiker
100 g suiker
1 vanillestokje
Hulpmiddelen & keukengerei
vormpjes ( type ramequin)
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1491939
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester