Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en plet de knoflook. Breng de room samen met de melk, de tijm, de knoflook en het blaadje laurier aan de kook. Zet de pan van het vuur. Kruid met voldoende peper, zout en nootmuskaat.
2 Schil de knolselder en snij 'm met een mandoline in flinterdunne plakjes. Schil de aardappelen en doe hiermee hetzelfde.
3 Vet een ovenschaal in met olijfolie en beleg ze met een laagje aardappel en een laagje knolselder. Kruid met voldoende peper en zout en bestrooi met een beetje gemalen kaas en stukjes gerookte makreel. Herhaal de laagjes tot alles op is. Giet de roommengeling over de plakjes, dek af met aluminiumfolie en zet 1 uur in de oven.
2 Schil de knolselder en snij 'm met een mandoline in flinterdunne plakjes. Schil de aardappelen en doe hiermee hetzelfde.
3 Vet een ovenschaal in met olijfolie en beleg ze met een laagje aardappel en een laagje knolselder. Kruid met voldoende peper en zout en bestrooi met een beetje gemalen kaas en stukjes gerookte makreel. Herhaal de laagjes tot alles op is. Giet de roommengeling over de plakjes, dek af met aluminiumfolie en zet 1 uur in de oven.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxDeze budgetvriendelijke gratin met knolselder en vis maak je voor slechts € 2 p.p.
Ingrediënten
600 g knolselder
400 g aardappelen
50 g makreelfilet (gerookt)
1 knoflook teentje
1 tl tijm
1 laurier blaadje
250 ml room
250 ml melk
100 g geraspte kaas
olijfolie
nootmuskaat
peper en zout
400 g aardappelen
50 g makreelfilet (gerookt)
1 knoflook teentje
1 tl tijm
1 laurier blaadje
250 ml room
250 ml melk
100 g geraspte kaas
olijfolie
nootmuskaat
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491915
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht