Kikkererwtenballetjes met sesamdip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 02/05/2022 - 11:20
Bereidingswijze
- Pers het knoflook.
- Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij fijn.
- Snij de peterselie grof.

Bereiding :

-Mix de uitgelekte kikkererwten met de komijn, de koriander, het ei, 2 eetl. bloem en 1 geperst knoflookteentje tot een gladde massa (met een staafmixer of in de blender).
-Breng op smaak met peper en zout en meng er de lente-uitjes en peperringetjes onder. Rol balletjes ter grootte van dikke knikkers en rol lichtjes door 2 eetl. bloem.
-Verhit 5 eetl. olijfolie in een braadpan en bak ze aan alle kanten goudbruin.

Maak het dipsausje:
- mix de sesamzaadjes met 3 eetl. olijfolie, het citroensap, 1 geperst teentje knoflook en de grof gesneden peterselie tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.



Serveer koud of lauw en geef er het dipsausje bij.
Afbeelding
Kikkererwtenballetjes met sesamdip
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
15.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kikkererwten balletjes met een sesamdipje  . Serveer koud of lauw en geef er het dipsausje bij.
Ingrediënten
400 g kikkererwten (blik)
2 lente-uitjes
1 groen pepertje
1 knoflook teentje
1 ei
4 el bloem
5 el olijfolie
1 tl komijnzaadjes
1 tl koriander
peper en zout

Voor de sesamdip:
2 el citroensap
2 takjes peterselie (vers)
1 teentje knoflook
5 el geroosterd sesamzaad
3 el olijfolie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1491899
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester