Bereidingswijze
Verdeel de reepjes zalm over 4 borden.
Kook de visbouillon met de saffraan 3 minuten. Voeg de paksoi en de kookroom toe en verhit 3 minuten
tegen de kook aan. Voeg de wijn of de sherry toe. Schep de soep op de zalm en serveer met wat geroosterd brood.
Kook de visbouillon met de saffraan 3 minuten. Voeg de paksoi en de kookroom toe en verhit 3 minuten
tegen de kook aan. Voeg de wijn of de sherry toe. Schep de soep op de zalm en serveer met wat geroosterd brood.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk voorgerecht: zalmsoep met paksoi! Lekker met geroosterd brood om te dippen. De soep is makkelijk te bereiden en staat in een handomdraai op tafel. Ik heb alleen wat meer paksoi gebruikt. Een ideale starter bij een vismenuutje.
Ingrediënten
100 gram paksoi schoon in dunne reepjes ( ik heb 200 gram genomen)
150 gram gerookte zalm in reepjes
750 ml visbouillon van blok
200 ml koksroom
1 envelopje saffraan
2 el droge witte wijn of sherry
150 gram gerookte zalm in reepjes
750 ml visbouillon van blok
200 ml koksroom
1 envelopje saffraan
2 el droge witte wijn of sherry
Hulpmiddelen & keukengerei
pan, snijplank en mes
Leuke tips
Vervang de paksoi door zeekraal. Neem een mespuntje kurkuma in plaats van saffraan.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1491873
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Proef het Zuiden eigen tekst en foto's met een kleine aanpassing
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht