Bereidingswijze
Voor het breekbrood los je het gist op in het lauwwarme water en voeg dit bij de bloem, suiker, zout en boter. Kneed het in ca. 8 minuten tot een glad deeg. Maak er een bol van en laat het 20 minuten rijzen.
Na het rijzen duw je het deeg plat en verdeel het deeg in 18 stukjes. Bol ze op en haal ze een voor een door een beetje water en dan door de sesam, maanzaad en/of de zonnebloempitten. Leg ze in een rondje op de bakplaat.
Dek de bakplaat af met een vochtige warme theedoek en laat het nog 30 minuten rijzen op een warme plek.
Bak het breekbrood af in ca. 15 minuten op 220 graden.
Na het rijzen duw je het deeg plat en verdeel het deeg in 18 stukjes. Bol ze op en haal ze een voor een door een beetje water en dan door de sesam, maanzaad en/of de zonnebloempitten. Leg ze in een rondje op de bakplaat.
Dek de bakplaat af met een vochtige warme theedoek en laat het nog 30 minuten rijzen op een warme plek.
Bak het breekbrood af in ca. 15 minuten op 220 graden.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Chef-kok Ramon Brugman maakt in deze donkere dagen een lekkere warme soep van geroosterde paprika met zelfgebakken breekbrood.
Ingrediënten
500 g bloem
7 g gedroogde gist
10 g suiker
8 g zout
45 g zachte boter
375 ml lauwwarm water
• sesamzaad
• maanzaad
• zonnebloempitten
7 g gedroogde gist
10 g suiker
8 g zout
45 g zachte boter
375 ml lauwwarm water
• sesamzaad
• maanzaad
• zonnebloempitten
Leuke tips
Eet smakelijk
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Marokkaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1491865
Homepage ID
2428749
Teller
0
Bron
https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/recepten/breekbrood-met-geroosterde-paprika
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht