Bereidingswijze
-Wrijf 8 eetlepels van de Tokyo Teriyaki-saus in het varkensvlees en plaats het in een luchtdichte verpakking in de koelkast voor minimaal twee uur, of idealiter een nacht.
-Als je klaar bent om te beginnen met koken, meng je de azijn en suiker, voeg dan de wortelen toe en zet apart.
-Verhit een grillpan op middelhoog vuur (of, als het mooi weer is, steek de barbecue aan!), en bak het varkensvlees ongeveer 4 tot 6 minuten aan elke kant tot het bruin en gaar is. Gebruik dezelfde grillpan om de burgerbroodjes zachtjes te roosteren.
-Besmeer de onderste helft van de burgerbroodjes met mayonaise en beleg de sla, komkommer, varkensvlees, ingelegde wortel, radijs en lente-ui.
-Sprenkel er meer van de Tokyo Teriyaki-saus over voordat u het broodje sluit en serveert.
-Als je klaar bent om te beginnen met koken, meng je de azijn en suiker, voeg dan de wortelen toe en zet apart.
-Verhit een grillpan op middelhoog vuur (of, als het mooi weer is, steek de barbecue aan!), en bak het varkensvlees ongeveer 4 tot 6 minuten aan elke kant tot het bruin en gaar is. Gebruik dezelfde grillpan om de burgerbroodjes zachtjes te roosteren.
-Besmeer de onderste helft van de burgerbroodjes met mayonaise en beleg de sla, komkommer, varkensvlees, ingelegde wortel, radijs en lente-ui.
-Sprenkel er meer van de Tokyo Teriyaki-saus over voordat u het broodje sluit en serveert.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Tokyo Teriyaki Pork Burgers zijn lekker met plakkerig gemarineerd varkensvlees met hints van limoen, knoflook en gember. Tokyo Teriyakisaus is gemaakt door sojasaus te mengen met een vleugje limoen, knoflook en gember en zo hebben we een glanzende en plakkerige Teriyaki-saus.
Perfect om te dippen, te besprenkelen of te marineren, je kunt van deze saus genieten bij elke maaltijd.
Perfect om te dippen, te besprenkelen of te marineren, je kunt van deze saus genieten bij elke maaltijd.
Ingrediënten
Bereidingstijd: 15 minuten, plus marineertijd
Kooktijd: 20 minuten
Ingrediënten:
4 varkenslendebiefstukken of medaillons
285ml fles Tokyo Teriyaki Sauce
2 el rijstwijnazijn (of ciderazijn)
t tl suiker
2 middelgrote wortelen, geraspt of julienne gesneden
4 burgerbroodjes
4 el mayonaise
4 grote, knapperige slablaadjes
8 lange plakjes komkommer
75 g radijs, in schijfjes
4 lente-uitjes, gesnipperd
Kooktijd: 20 minuten
Ingrediënten:
4 varkenslendebiefstukken of medaillons
285ml fles Tokyo Teriyaki Sauce
2 el rijstwijnazijn (of ciderazijn)
t tl suiker
2 middelgrote wortelen, geraspt of julienne gesneden
4 burgerbroodjes
4 el mayonaise
4 grote, knapperige slablaadjes
8 lange plakjes komkommer
75 g radijs, in schijfjes
4 lente-uitjes, gesnipperd
Leuke tips
Tip van de chef: Laat het varkensvlees indien mogelijk een nacht in de koelkast marineren voor ultieme smaak en malsheid
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491857
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Keejays
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht