Bereidingswijze
Voorbereiding :
- Snipper de ui, het knoflook en de peterselie fijn.
- Schil de wortelen en snij in kleine blokjes.
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
- Duw het vlees uit de merguez worstjes.
Bereiding :
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af, pureer en meng er de lichte room onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
3 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het merguezgehakt 3 min. Maak los met een vork. Haal uit de pan.
4 Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de braadpan en voeg de spekblokjes, de ui, het knoflook, de wortelen en de bloem toe. Laat 5 min. stoven. Overgiet met de tomatenstukjes en 1 dl water en verkruimel er het bouillonblokje over. Voeg de diepgevroren erwten toe en kruid met de kurkuma, het paprikapoeder en de cayennepeper. Breng aan de kook en laat 10 min. onafgedekt sudderen. Meng er op het einde de peterselie onder.
5 Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een springvorm (Ø 20 à 24 cm). Duw het goed
tegen de rand en prik er enkele keren in met een vork. Verdeel de merguez over het bladerdeeg, giet er
de groentesaus over en schep er de aardappelpuree op. Strijk open met een vork.
6 Bak de taart ± 40 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven, maak de springvorm los en laat 10 min. rusten.
7 Snipper intussen het bieslook fijn.
8 Meng 1 eetl. olijfolie met de mosterd en de azijn en kruid met peper en zout. Meng vlak voor het serveren onder de slamix.
Afwerking
Bestrooi de taart met het bieslook. Snij in stukken en serveer met de salade.
- Snipper de ui, het knoflook en de peterselie fijn.
- Schil de wortelen en snij in kleine blokjes.
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
- Duw het vlees uit de merguez worstjes.
Bereiding :
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af, pureer en meng er de lichte room onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
3 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het merguezgehakt 3 min. Maak los met een vork. Haal uit de pan.
4 Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de braadpan en voeg de spekblokjes, de ui, het knoflook, de wortelen en de bloem toe. Laat 5 min. stoven. Overgiet met de tomatenstukjes en 1 dl water en verkruimel er het bouillonblokje over. Voeg de diepgevroren erwten toe en kruid met de kurkuma, het paprikapoeder en de cayennepeper. Breng aan de kook en laat 10 min. onafgedekt sudderen. Meng er op het einde de peterselie onder.
5 Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een springvorm (Ø 20 à 24 cm). Duw het goed
tegen de rand en prik er enkele keren in met een vork. Verdeel de merguez over het bladerdeeg, giet er
de groentesaus over en schep er de aardappelpuree op. Strijk open met een vork.
6 Bak de taart ± 40 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven, maak de springvorm los en laat 10 min. rusten.
7 Snipper intussen het bieslook fijn.
8 Meng 1 eetl. olijfolie met de mosterd en de azijn en kruid met peper en zout. Meng vlak voor het serveren onder de slamix.
Afwerking
Bestrooi de taart met het bieslook. Snij in stukken en serveer met de salade.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker pittig en komplete maaltijd
Ingrediënten
350 g merguez worstjes ( lam + varken )
75 g spekblokjes (gerookt)
100 g erwten (diepvries)
100 g slamix (babyspinazie,rodesnijbiedblaadjes en rucola)
4 wortelen
1 plantje platte peterselie
1/2 plantje bieslook
450 g aardappelen
450 g
1 ui
2 tenen knoflook
1 rol bladerdeeg
400 g tomatenstukjes
1 dl lichte room
1 tl mosterd
2 el bloem
3 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
1 blokje kippenbouillon
1 tl paprikapoeder
1 tl kurkuma
1 tl cayennepeper
1 mespunt nootmuskaat
zwarte peper (molen)
zout
75 g spekblokjes (gerookt)
100 g erwten (diepvries)
100 g slamix (babyspinazie,rodesnijbiedblaadjes en rucola)
4 wortelen
1 plantje platte peterselie
1/2 plantje bieslook
450 g aardappelen
450 g
1 ui
2 tenen knoflook
1 rol bladerdeeg
400 g tomatenstukjes
1 dl lichte room
1 tl mosterd
2 el bloem
3 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
1 blokje kippenbouillon
1 tl paprikapoeder
1 tl kurkuma
1 tl cayennepeper
1 mespunt nootmuskaat
zwarte peper (molen)
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm (Ø 20 à 24 cm)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491847
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht