Bereidingswijze
Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Schil de winterwortel en de zoete aardappel. Verwijder het harde middenstuk en de uiteinden van de venkel. Snijd de groenten en de tomaat in kleine stukjes. Rasp de gember fijn.
Doe een scheut olijfolie in de soeppan en bak hierin kort de ui en knoflook.
-Zet de temperatuur laag. Voeg de garam masala, kurkuma, komijnzaad en gember toe aan het ui/knoflook mengsel, zet de temperatuur weer hoog en bak kort mee.
-Bak de fijngesneden groenten 2 minuten mee. Voeg 1 liter water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook
Spoel de linzen af in een vergiet en voeg deze toe. Laat het geheel 15 minuten zachtjes doorkoken.
Snijd de koriander en peterselie fijn en voeg deze samen met de kokosmelk toe.
Pureer met een staafmixer de soep tot een gebonden geheel. Voeg zout en peper naar smaak toe
Doe een scheut olijfolie in de soeppan en bak hierin kort de ui en knoflook.
-Zet de temperatuur laag. Voeg de garam masala, kurkuma, komijnzaad en gember toe aan het ui/knoflook mengsel, zet de temperatuur weer hoog en bak kort mee.
-Bak de fijngesneden groenten 2 minuten mee. Voeg 1 liter water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook
Spoel de linzen af in een vergiet en voeg deze toe. Laat het geheel 15 minuten zachtjes doorkoken.
Snijd de koriander en peterselie fijn en voeg deze samen met de kokosmelk toe.
Pureer met een staafmixer de soep tot een gebonden geheel. Voeg zout en peper naar smaak toe
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere vegetarische soep.
Lekker met knoflook koriander naanbrood
Lekker met knoflook koriander naanbrood
Ingrediënten
Benodigdheden:
200 gram rode linzen
1 cm gember, geschild
1 teen knoflook, gepeld
ui, gepeld .
1tl garam masala
1 tl kurkuma
½ tl komijnzaad.
½ rode peper
½ venkel
1 kleine zoete aardappel
1 winterwortel.
3 tomaten
1 bouillonblokje
400 ml kokosmelk
olijfolie
2 takjes koriander
2 takjes peterselie
peper en zout
water
200 gram rode linzen
1 cm gember, geschild
1 teen knoflook, gepeld
ui, gepeld .
1tl garam masala
1 tl kurkuma
½ tl komijnzaad.
½ rode peper
½ venkel
1 kleine zoete aardappel
1 winterwortel.
3 tomaten
1 bouillonblokje
400 ml kokosmelk
olijfolie
2 takjes koriander
2 takjes peterselie
peper en zout
water
Hulpmiddelen & keukengerei
Soeppan
Staafmixer
Mes
Staafmixer
Mes
Leuke tips
Bestrooi met geroosterde kokos
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491807
Homepage ID
2209613
Teller
0
Bron
Op verpakking vd rode linzen
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij