Bereidingswijze
Blancheer de peultjes 2 minuten . Giet af en vang het blancheervocht op. Spoel de peultjes koud en kook de rijst noedels volgens de beschrijving op de verpakking gaar in het blancheervocht van de peultjes.
Meng alles voor het gehakt door elkaar en draai er balletjes van ter grootte van kerstomaatjes.
Bak de balletjes bruin en gaar in wat olie.
Verwarm ondertussen de sesamolie in de wok en fruit de ui, gember en de knoflook enkele minuten. Voeg ketjap, Chilisaus, sojasaus met de peultjes en de paprika toe. Wok alles enkele minuten. Meng er de gare noedels door en breng zo alles goed op temperatuur. Proef en voeg zo nodig nog nog wat Chilisaus, ketjap en of sojasaus toe.
Serveer de noedels met de groente in voorverwarmde kommen , leg er de balletjes op en garneer met wat ringetjes bosui en zwart sesamzaad.
Meng alles voor het gehakt door elkaar en draai er balletjes van ter grootte van kerstomaatjes.
Bak de balletjes bruin en gaar in wat olie.
Verwarm ondertussen de sesamolie in de wok en fruit de ui, gember en de knoflook enkele minuten. Voeg ketjap, Chilisaus, sojasaus met de peultjes en de paprika toe. Wok alles enkele minuten. Meng er de gare noedels door en breng zo alles goed op temperatuur. Proef en voeg zo nodig nog nog wat Chilisaus, ketjap en of sojasaus toe.
Serveer de noedels met de groente in voorverwarmde kommen , leg er de balletjes op en garneer met wat ringetjes bosui en zwart sesamzaad.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker en eenvoudig met gangbare ingrediënten, die bijna iedereen wel voorradig in het keukenkastje heeft staan.
Ingrediënten
VOOR DE BALLETJES
100 gram gemengd gehakt
100 gram rundergehakr
1 teen knoflook geperst
paneermeel
½ eitje geklopt
1 cm verse gember geschild en geraspt
½ el ketjap manis
½ el Zoete Chilisaus
½ tl korianderpoeder
1/2 tl uienpoeder
snufje gemalen peper
EN DE REST
125 gram peultjes gerist en gehalveerd
2 plakken rijstnoedels
½ rode paprika in blokjes
1 rode ui in kwart reepjes
1 teen knoflook gesnipperd
1 cm verse gember geraspt
1 el sesamolie
2 el light sojasaus
2 el zoete Chilisaus
1 ½ el ketjap manis
1 lente uitje in schuine ringetjes
1 el zwart sesamzaad.
Hulpmiddelen & keukengerei
wok, pan, snijplank en mes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491767
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht