Banchan : KOREAANSE RETTICHSALADE
''MUSAENGCHAE'' (무생채)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/22/2022 - 10:14
Bereidingswijze
-Was en schil de rettich.
-Snijd ze eerst in plakken van 2 cm en vervolgens in blokken.
-Bestrooi de rettich met 1 theelepel grof zeezout, schep ze even om en zet ze opzij gedurende 20 à 30 minuten.
-Knijp het overtollige water uit de rettich.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles door elkaar. Zet ze eerst even in de koelkast alvorens je ze serveert.
Afbeelding
Banchan :  KOREAANSE RETTICHSALADE 
''MUSAENGCHAE'' (무생채)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Banchan zijn Koreaanse bijgerechten, waarvan kimchi misschien wel de bekendste is. Er zijn natuurlijk nog veel andere banchan; wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet!
Ingrediënten
500g rettich (snijd ze in fijne reepjes)*
2-3 el (Wang) Koreaanse rode peperpoeder*
1 tl grof zeezout*
2 lente-uien (snijd ze in fijne ringen)*
2-3 tl fijngesneden knoflook*
1½ tl vissaus*
1 tl geroosterde sesamzaden*
½ tl suiker (naar smaak toevoegen)*
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Koreaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1491721
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
amazing Oriental
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester