Bereidingswijze
-Bestrooi de schijfjes komkommers met 2 theelepels zout, schep ze even om en zet ze opzij gedurende 20 à 30 minuten.
-Dep de schijfjes droog met keukenpapier.
-Mix de rode pepervlokken, de rijstazijn, de sesamzaden, het knoflook, de sesamolie en de suiker in een kom.
-Voeg vervolgens de komkommers erbij.
-Zet ze eerst even in de koelkast alvorens je ze serveert.
-Dep de schijfjes droog met keukenpapier.
-Mix de rode pepervlokken, de rijstazijn, de sesamzaden, het knoflook, de sesamolie en de suiker in een kom.
-Voeg vervolgens de komkommers erbij.
-Zet ze eerst even in de koelkast alvorens je ze serveert.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Banchan zijn Koreaanse bijgerechten, waarvan kimchi misschien wel de bekendste is. Er zijn natuurlijk nog veel andere banchan; wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet!
Ingrediënten
2 komkommers (snijd ze in dunne schijfjes)*
2 tl grof zeezout*
1½ el (Wang) Koreaanse rode peperpoeder*
1 tl rijstazijn*
1 tl geroosterde sesamzaden*
1 teentje knoflook (fijngesneden)*
1 tl sesamolie*
1 el suiker*
Voor extra pittigheid voeg 1 el gojuchang toe*
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Koreaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1491717
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
amazing Oriental
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch