Bereidingswijze
Wrijf de kipfilets in met gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder , de oregano en peper en zout naar smaak. Bak de filets aan alle kanten snel bruin en leg ze in een dun met olie ingewreven ovenschaal.
Fruit de ui ringen , champignons en de knoflook in het aanhangende vet in dezelfde pan in enkele minuten bruin . Leg dit mengsel op en om de filets in de ovenschaal.
Verwarm de olie in dezelfde pan en bak de bloem lichtbruin. Voeg de paddenstoelenbouillon toe en klop tot een mooie gebonden saus.
Giet de saus over de kip en de groente. Bestrooi met de beide soorten kaas en laat alles in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden de oven 15 minuten garen. Garneer de schotel met de gesnipperde peterselie.
Fruit de ui ringen , champignons en de knoflook in het aanhangende vet in dezelfde pan in enkele minuten bruin . Leg dit mengsel op en om de filets in de ovenschaal.
Verwarm de olie in dezelfde pan en bak de bloem lichtbruin. Voeg de paddenstoelenbouillon toe en klop tot een mooie gebonden saus.
Giet de saus over de kip en de groente. Bestrooi met de beide soorten kaas en laat alles in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden de oven 15 minuten garen. Garneer de schotel met de gesnipperde peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Snel en smakelijk uit de oven en helemaal voor te bereiden. Ook lekker met een stevige snee boerenbrood en een bakje rauwkost voor de nodige vitamientjes.
Ingrediënten
2 kipfilets van 100-125 gram
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gedroogde oregano
250 gram kastanjechampignons - in plakjes
1 ui - in halve ringen
1 teentje knoflook - fijngehakt
1/2 el olijfolie
1/4 el bloem
125 ml paddenstoelenbouillon
15 gr Grana Padana ( Parmezaan of Pecorino) - geraspt
50 gr mozzarella - geraspt
peper en zout
klontje roomboter zonder zout
verse blad peterselie - fijngehakt ter garnering
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gedroogde oregano
250 gram kastanjechampignons - in plakjes
1 ui - in halve ringen
1 teentje knoflook - fijngehakt
1/2 el olijfolie
1/4 el bloem
125 ml paddenstoelenbouillon
15 gr Grana Padana ( Parmezaan of Pecorino) - geraspt
50 gr mozzarella - geraspt
peper en zout
klontje roomboter zonder zout
verse blad peterselie - fijngehakt ter garnering
Hulpmiddelen & keukengerei
pan en ovenschaal, snijplank en mes
Leuke tips
Lekker met gebakken rijst en een bakje rauwkost.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1491673
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Ohmyfoodness eigen tekst en foto's kleine aanpassing
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht