Mac and Cheese Soep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/18/2022 - 12:27
Bereidingswijze
-Kook de pastaschelpen al dente in gezouten water. Ze koken iets meer in de soep en absorberen er vocht uit, dus pas op dat ze niet te gaar worden.
-Smelt boter in een grote pan. Voeg bleekselderij en ui toe en kook tot de bleekselderij zacht is.
-Strooi bloem over selderij en ui. Roer het door de boter en kook 1 minuut.
-Klop geleidelijk de kippenbouillon en melk erdoor. Breng aan de kook. Voeg droge mosterd, Worcestershire-saus, knoflookzout, zwarte peper en cayennepeper toe. Blijf sudderen tot het wat dikker wordt.
-Voeg blokjes Velveeta toe en roer tot het gesmolten is.
-Haal van het vuur en roer de cheddar kaas erdoor.
Afbeelding
Mac and Cheese Soep
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
'Mac en cheese soep' is romig en cheesy, net als mac en kaas en als je een liefhebber bent van mac en kaas (wie niet?), zal deze soep zeker een favoriet worden. Een warme kom van deze soep is de perfecte afsluiter van een herfst- of winterdag.
Ingrediƫnten
2 kopjes ongekookte kleine pastaschelpen
4 eetlepels boter
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
1 middelgrote ui, gesnipperd
3 eetlepels bloem
2 kopjes kippenbouillon of groentebouillon
2 kopjes melk
800 g in blokjes gesneden Velveeta ( amerikaanse smeltkaas)
200 g geraspte cheddar
1 theelepel mosterd
1 theelepel Worcestershiresaus
1/2 theelepel knoflookzout
1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
1/8 theelepel cayennepeper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1491651
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spicy southern kitchen
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester