Bereidingswijze
Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit in een soeppan 25 g boter. Voeg de uien toe en bak ze samen met de takjes tijm 6-8 min. tot de uien zacht zijn.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de ciabatta in 12 schuine plakken (afbakken is niet nodig). Beleg 4 sneetjes met een deel van de gorgonzola en leg ze op de bakplaat.
Maak nu de tosti's. Verdeel over 4 andere sneetjes ciabatta de plakjes ham en de rest van de gorgonzola (met eventueel wat tijmblaadjes). Dek elk sneetje af met de rest van het brood.
Voeg 1 L warm water en het bouillonblokje toe aan de uien. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de soep afgedekt 10 min.
Verwarm de ovengrill voor tot 220 °C. Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de tosti's in 2-3 min. per kant gaar. Schuif de bakplaat met de gorgonzolacroutons 10 cm onder de ovengrill en laat de kaas in 3-4 min. smelten.
Verwijder de takjes tijm uit de soep. Breng de soep op smaak met versgemalen peper en schep in 4 kommen. Leg in elke kom een gorgonzolacrouton. Serveer de uiensoep met de ciabattatosti's.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de ciabatta in 12 schuine plakken (afbakken is niet nodig). Beleg 4 sneetjes met een deel van de gorgonzola en leg ze op de bakplaat.
Maak nu de tosti's. Verdeel over 4 andere sneetjes ciabatta de plakjes ham en de rest van de gorgonzola (met eventueel wat tijmblaadjes). Dek elk sneetje af met de rest van het brood.
Voeg 1 L warm water en het bouillonblokje toe aan de uien. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de soep afgedekt 10 min.
Verwarm de ovengrill voor tot 220 °C. Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de tosti's in 2-3 min. per kant gaar. Schuif de bakplaat met de gorgonzolacroutons 10 cm onder de ovengrill en laat de kaas in 3-4 min. smelten.
Verwijder de takjes tijm uit de soep. Breng de soep op smaak met versgemalen peper en schep in 4 kommen. Leg in elke kom een gorgonzolacrouton. Serveer de uiensoep met de ciabattatosti's.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Houd je van uiensoep? Top! We maken er vandaag namelijk een complete maaltijd van.
Ingrediënten
600 g uien
50 g roomboter
3 takjes takjes tijm (bakje à 15 g)
1 ciabatta (afbak)
170 g gorgonzola dolce
70 g parmaham
1 groentebouillonblokje
50 g roomboter
3 takjes takjes tijm (bakje à 15 g)
1 ciabatta (afbak)
170 g gorgonzola dolce
70 g parmaham
1 groentebouillonblokje
Hulpmiddelen & keukengerei
1 bakpapier
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491545
Homepage ID
2796575
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht