Champignonsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/11/2022 - 21:48
Bereidingswijze
Voorbereiding:
- Snipper de ui of sjalot
- Maak schoon de knoflook
- Maak schoon de champignons met champignons borstel of afstoffen met doek

Bereiding (Roux):
- Smelt de boter
- Voeg toe de ui of sjalot, daarna knoflook door de pers en toevoegen
- Even bakken
- Voeg toe de bloem en roeren (je kunt zien als deze gaar is wanneer er een laagje bodem ahcterblijft tijdens het roeren)
- Voeg beetje bij beetje water toe en roer tot alles opgelost is om klonten te voorkomen
- Voeg toe champignons en laat ze even gaar koken
- Voeg toe de room. Hoeveel room ligt eraan hoe dik je je saus wilt hebben
- Breng op smaak met de bouillon en kruiden
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gisteren had ik deze saus gemaakt. Past heerlijk bij een biefstukje of pasta!
Ingrediƫnten
Olie
1 kleine Ui of sjalot
3 Teentjes knoflook
250 gram Champignons
Ongeveer 100 ml kook room
25 gram roomboter ongezouten
25 gram patent bloem
250 ml water

1/2 Tl peper
1/2 Tl zout
1 Tl bouillon (groente of tuinkruiden)
1 El basilicum (gedroogd)
1 El peterselie (mag vers)
Hulpmiddelen & keukengerei
Pann
Koksmes
Knoflookpers
Snijplank
Houten lepel
Leuke tips
Je mag eventueel de verhoudingen aanpassen als je meer room wilt in plaats van water.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1491521
Homepage ID
2666777
Teller
0
Bron
https://lekkertafelen.nl/recepten/saus/champignonsaus-zelf-maken-is-het-allerlekkerst/
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Vegetarisch
Author Image
Chefdaniel