Bereidingswijze
Kook een pan met water en een snufje zout. Doe een laagje olijfolie in een koekenpan en begin het varkensvlees knapperig te bakken. Kook de pasta Al dente (2 Minuten eerder dan de kooktijd) Tijdens het koken scheid 3 ei dooiers van het eiwit en klop goed luchtig. Rasp de kaas of verkruimel en meng door het eigeel. Wanneer de spaghetti gaar is giet het dan af en laat even het overtollige water uitlekken maar laat de pasta nog een beetje vochtig blijven en goed heet doe het dan terug in de pan. Laat het vuur uit en gooi het vlees met het vet bij de spaghetti en begin snel met een vork te mengen. Gooi nu de helft van het ei en kaas mengsel in de pan en begin snel te draaien en mengen met een vork in de pan totdat de kaas en ei een romige saus wordt. Voeg de rest van de kaas met ei toe en herhaal het proces tot romig en glad (zie foto) Garneer de pasta op het bord na met een snufje zwarte peper en wat van de kaas, eet smakelijk!
Afbeelding
Aantal personen
1.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wel een beetje op m'n eigen manier met iets meer vlees en kaas maar dit vind ik veel lekkerder!
Ingrediƫnten
100 Gram spaghetti, 200 Gram (Varkensvlees) Guanciale of als u dat niet kan krijgen pancetta. 3 Ei dooiers, 50 Gram (Kaas) pecorrino of als u dat niet kan krijgen parmezaan, Zwarte peper
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491517
Homepage ID
3034865
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht