Bereidingswijze
Stoofpot, recept voor slow-cooker of braadpan:
Slowcooker:
Bestrooi het vlees met zout, peper en bloem. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in gedeelten lichtbruin. ** Schep het vlees in de slow cooker.
Fruit in dezelfde koekenpan de ui en de knoflook glazig. Bak de laurierblaadjes ook even mee. Voeg de winterpeen en bleekselderij toe en bak 3 minuten mee. Voeg ook tomatenpuree en de tijm toe en bak ook nog heel even mee. Blus af met de Guinness en 100 ml runderfond. Breng zachtjes aan de kook. Giet de inhoud van de koekenpan over het vlees in de slow cooker. Laat het vlees plm. 6 tot 7 uur stoven op low tot het vlees heerlijk zacht is.
Braadpan:
Vanaf ** het vlees even apart zetten. Verder zie hieronder.
Fruit in het overgebleven bakvet van het vlees de ui, knoflook en laurierblaadjes een paar minuten. Voeg de winterpeen en bleekselderij toe en bak even mee. Voeg tomatenpuree en de tijm toe en bak ook even mee. Giet de Guinness en in dit geval 200 ml runderbouillon erbij. Breng alles zachtjes aan de kook. Schep het vlees erbij en roer goed door elkaar. Laat het vlees plm. 2 ½ tot 3 uur zachtjes stoven tot het vlees zacht is.
Oven voorverwarmen op 200 graden boven- en onder-warmte.
Pie:
Kook de wortelen in plm. 10 toto 15 minuten gaar in water met zout. Voeg de laatste 5 minuten de doperwten eraan toe. Laat de groenten goed uitlekken in een vergiet of zeef.
Meng de groenten door het gare Ierse rundvlees. Doe alles in een ovenschaal.
Aardappelpuree:
Kook de aardappelen goed gaar in water met zout. Laat de aardappelen goed droog stomen op een lage warmtebron. Giet de melk erbij en verwarm de melk samen met de aardappelen.
Voeg de boter toe. Stamp de aardappelen met de aardappelstamper. Maak de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verdeel de aardappelpuree over de groenten in de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas (Cheddar) over de puree en zet de schaal plm. 25 tot 30 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven.
Slowcooker:
Bestrooi het vlees met zout, peper en bloem. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in gedeelten lichtbruin. ** Schep het vlees in de slow cooker.
Fruit in dezelfde koekenpan de ui en de knoflook glazig. Bak de laurierblaadjes ook even mee. Voeg de winterpeen en bleekselderij toe en bak 3 minuten mee. Voeg ook tomatenpuree en de tijm toe en bak ook nog heel even mee. Blus af met de Guinness en 100 ml runderfond. Breng zachtjes aan de kook. Giet de inhoud van de koekenpan over het vlees in de slow cooker. Laat het vlees plm. 6 tot 7 uur stoven op low tot het vlees heerlijk zacht is.
Braadpan:
Vanaf ** het vlees even apart zetten. Verder zie hieronder.
Fruit in het overgebleven bakvet van het vlees de ui, knoflook en laurierblaadjes een paar minuten. Voeg de winterpeen en bleekselderij toe en bak even mee. Voeg tomatenpuree en de tijm toe en bak ook even mee. Giet de Guinness en in dit geval 200 ml runderbouillon erbij. Breng alles zachtjes aan de kook. Schep het vlees erbij en roer goed door elkaar. Laat het vlees plm. 2 ½ tot 3 uur zachtjes stoven tot het vlees zacht is.
Oven voorverwarmen op 200 graden boven- en onder-warmte.
Pie:
Kook de wortelen in plm. 10 toto 15 minuten gaar in water met zout. Voeg de laatste 5 minuten de doperwten eraan toe. Laat de groenten goed uitlekken in een vergiet of zeef.
Meng de groenten door het gare Ierse rundvlees. Doe alles in een ovenschaal.
Aardappelpuree:
Kook de aardappelen goed gaar in water met zout. Laat de aardappelen goed droog stomen op een lage warmtebron. Giet de melk erbij en verwarm de melk samen met de aardappelen.
Voeg de boter toe. Stamp de aardappelen met de aardappelstamper. Maak de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verdeel de aardappelpuree over de groenten in de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas (Cheddar) over de puree en zet de schaal plm. 25 tot 30 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Van mijn Ierse rundvleesstoofpot met Guinnes-bier bleef nog zoveel over dat ik er nog een lekkere Cottage pie van kon maken. Ik heb nog wat gekookte wortelen en doperwten aan het vlees toegevoegd. Met een laag smeuïge aardappelpuree en een laagje geraspte kaas lekker gratineren in de oven. We hebben gesmuld.
Het recept van mijn Ierse rundvleesstoofpot vind je hier:
https://www.smulweb.nl/recepten/1491181/Ierse-rundvleesstoofpot-met-guinnes-voor-slowcooker-en-braadpan.
Maar heb ik ook beschreven in dit recept.
Het is een heerlijk recept om een dag van tevoren te maken. De volgende dag smaakt het nog lekkerder.
Het recept van mijn Ierse rundvleesstoofpot vind je hier:
https://www.smulweb.nl/recepten/1491181/Ierse-rundvleesstoofpot-met-guinnes-voor-slowcooker-en-braadpan.
Maar heb ik ook beschreven in dit recept.
Het is een heerlijk recept om een dag van tevoren te maken. De volgende dag smaakt het nog lekkerder.
Ingrediënten
Rundvlees
800 gram riblappen in grove stukken gesneden
3 eetlepels zonnebloemolie
330 ml Guinness bier (blikje)
100 ml runderfond
2 kleine winterpenen, schoongemaakt in halve plakjes
1 stengel bleekselderij, geschild in dunne plakjes
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 laurierblaadjes
1 ½ eetlepel tomatenpuree
2 theelepels gedroogde tijm
2 eetlepels bloem
Versgemalen zout en peper
Vers gehakte peterselie
10 gram roomboter
Voor de Pie:
350 gram winterpeen in kleine blokjes
200 gram diepvries doperwten
Aardappelpuree:
800 gram kruimige aardappelen
2 dl melk
30 gram roomboter
zout, versgemalen peper en nootmuskaat
Plm. 75 gram geraspte pittige kaas (Cheddar)
800 gram riblappen in grove stukken gesneden
3 eetlepels zonnebloemolie
330 ml Guinness bier (blikje)
100 ml runderfond
2 kleine winterpenen, schoongemaakt in halve plakjes
1 stengel bleekselderij, geschild in dunne plakjes
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 laurierblaadjes
1 ½ eetlepel tomatenpuree
2 theelepels gedroogde tijm
2 eetlepels bloem
Versgemalen zout en peper
Vers gehakte peterselie
10 gram roomboter
Voor de Pie:
350 gram winterpeen in kleine blokjes
200 gram diepvries doperwten
Aardappelpuree:
800 gram kruimige aardappelen
2 dl melk
30 gram roomboter
zout, versgemalen peper en nootmuskaat
Plm. 75 gram geraspte pittige kaas (Cheddar)
Hulpmiddelen & keukengerei
Slowcooker of braadpan
ovenschaal
pan voor de puree en de groente
ovenschaal
pan voor de puree en de groente
Leuke tips
Lekker met een salade.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Iers
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491505
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij