Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/24/2021 - 19:14
Bereidingswijze
- Schil de peertjes rondom en zet ze tegen elkaar in de pan.
- Voeg de gewassen cranberry's, kaneelstokje, steranijs, kruidnagels en suiker toe en giet de port erbij.
- Voeg water toe totdat de peertjes onder staan (ongeveer ½ liter) en kook ze in een klein uurtje gaar.
- Doe de peertjes in een schaal en pureer het sap met de cranberry's met een staafmixer fijn.
- Giet het sap over de peertjes.
Afbeelding
Kerst: Stoofperen met cranberry's en port
Kerst: Stoofperen met cranberry's en port
Kerst: Stoofperen met cranberry's en port
Kerst: Stoofperen met cranberry's en port
Kerst: Stoofperen met cranberry's en port
Kerst: Stoofperen met cranberry's en port
Kerst: Stoofperen met cranberry's en port
Kerst: Stoofperen met cranberry's en port
Kerst: Stoofperen met cranberry's en port
Kerst: Stoofperen met cranberry's en port
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Net als mijn Kerst-cranberry-appelmoes-met-port is een versie met stoofpeertjes dan natuurlijk ook voordehand liggend. En zo ontstond dit recept.
Doordat je de cranberry's in de saus pureert krijg je een mooie gebonden saus. Deze saus is bovendien ook erg lekker bij zowel wildgerechten als bij een nagerecht.
Ingrediënten
- 1 ½ kilo stoofperen (Gieser Wildeman)
- 250 gram verse cranberry's
- 1 kaneelstokje
- 1 steranijs
- 3 kruidnagels
- 2 el rietsuiker (als je van zoet houd kun je naar smaak meer gebruiken)
- 50 ml rode port
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1491273
Homepage ID
2066044
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch
Author Image
wilmiewillemse
Gelegenheid