Bereidingswijze
- Schil de appels en snijd ze in stukjes.
- Voeg +/- 200 ml water toe.
- Voeg de gewassen verse cranberry's, de gedroogde cranberry's en de rietsuiker toe.
- Doe er een scheut rode Port bij en laat het geheel 10-20 minuten zachtjes koken.
- Als de cranberry's (en de appelstukjes) niet goed stuk koken kun je een handje helpen door het met een stamppotstamper fijn te maken.
- Je kunt dit lauwwarm of koud serveren.
- Voeg +/- 200 ml water toe.
- Voeg de gewassen verse cranberry's, de gedroogde cranberry's en de rietsuiker toe.
- Doe er een scheut rode Port bij en laat het geheel 10-20 minuten zachtjes koken.
- Als de cranberry's (en de appelstukjes) niet goed stuk koken kun je een handje helpen door het met een stamppotstamper fijn te maken.
- Je kunt dit lauwwarm of koud serveren.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Appelmoes is elk jaar een van de bijgerechten op de Kerstdis, die altijd door jong en oud gewaardeerd wordt. Toch vond ik het eens een keer tijd worden om van het traditionele recept af te wijken en heb ik deze Cranberry appelmoes in kerststijl bedacht.
Het is niet alleen overheerlijk het ziet er ook nog eens een keertje erg mooi uit.
Het is niet alleen overheerlijk het ziet er ook nog eens een keertje erg mooi uit.
Ingrediƫnten
- 6 goudrenetten (Boskoop)
- 100 gram verse cranberry's
- 50 gram gedroogde cranberry's
- 2 el rietsuiker
- scheut(je) rode port
- 100 gram verse cranberry's
- 50 gram gedroogde cranberry's
- 2 el rietsuiker
- scheut(je) rode port
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1491261
Homepage ID
2066044
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch
Gelegenheid