Bereidingswijze
Doe de mandarijntjes (inclusief sap), het citroensap en de witte wijn in een maatbeker. Vul aan met water tot 2 dl. Breng het geheel aan de kook en voeg de mandarijnenschillen en het bouillonblokje toe. Maak een papje van de aardappelzetmeel en voeg dit toe aan de saus totdat je de gewenste dikte hebt.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
M'n schoonmoeder wilde graag mandarijnensaus bij het kerstdiner. Dus één en ander bij elkaar gegooid van andere recepten en ik moet zeggen dat het aardig is gelukt.
Ingrediënten
1 blikje mandarijntjes op sap (300 gr.) sap van 1/2 citroen, (dunne) schillen van 1 mandarijn, 1/2 dl witte wijn, 1 blokje kippenbouillon, water, aardappelzetmeel.
Leuke tips
Maak de saus een dag van te voren, zodat de smaak van de mandarijnenschillen er goed in kan trekken. Je kan de saus warm serveren bij bijvoorbeeld eendenborst of koud bij ijs.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1491221
Homepage ID
3028415
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid