Bereidingswijze
- Kersen met sap in een (steel)pannetje doen en aan de kook brengen.
- Roer de suiker en de Coebergh erdoor en bind de saus tot gewenste dikte met de allesbinder.
- Roer de suiker en de Coebergh erdoor en bind de saus tot gewenste dikte met de allesbinder.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Nostalgie ten top is deze zeer makkelijk te maken warme kersensaus. Een recept met een knipoog naar mijn jeugd. Vroeger kregen wij dit vaak met Kerstmis of andere speciale gelegenheden. Met een dot slagroom en bolletje roomijs erbij stond het in vroeger tijden ook vaak op menukaarten in restaurants als Heisse Liebe. (Hoewel je in recepten van Heisse Liebe ook vaak ziet dat er frambozen gebruikt worden). Maar niet alleen met ijs en slagroom, ook op een wafel of pannenkoek een lekkernij. Â Vergeet niet een flinke scheut Coebergh, kersenbrandewijn, amaretto, Cointreau, Grand Marnier o.i.d. toe te voegen want dat maakt echt het grote verschil.
Ingrediënten
- grote pot kersen op sap (zonder pit)
- 2 el (vanille)suiker
- 1 borrelglaasje Coebergh (Red Fruit)
- allesbinder (of maizena)
- vanille roomijs, slagroom, amandelschaafsel, hagelslag (of geraspte chocola) en een wafelrolletje erbij en je hebt een overheerlijk nostalgisch toetje
- 2 el (vanille)suiker
- 1 borrelglaasje Coebergh (Red Fruit)
- allesbinder (of maizena)
- vanille roomijs, slagroom, amandelschaafsel, hagelslag (of geraspte chocola) en een wafelrolletje erbij en je hebt een overheerlijk nostalgisch toetje
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1491179
Homepage ID
2066044
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch
Gelegenheid