Mousse van gerookte heilbot en dille met zalmrollade en gepekelde groentjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/17/2021 - 09:06
Bereidingswijze
-Was en reinig de groentjes om te pekelen. Snij ze in kleine stukken. Schik in een propere bokaal of plastic pot.
-Kook de suiker met de azijn, het water en het zout op. Giet de kokende pekel op de groentjes.
-Laat een nacht afkoelen.

-Week de gelatine in koud water.
-Warm de visfumet lichtjes op en smelt de gelatine erin.
-Snij de gerookte heilbot in kleinere stukken en mix samen met de visfumet (+ gelatine) mooi glad.
-Zet in de koelkast en laat afkoelen tot het lauw tot koud van temperatuur is. Let op: laat niet volledig afkoelen, want dan stolt de gelatine al.
-Klop ondertussen de room op tot dik vloeibaar. Snij de dilleplukjes fijn en meng onder de room.
-Spatel de room onder de half afgekoelde heilbotmix en kruid met peper en zout.
-Laat een nachtje rusten in de koelkast.
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Verwijder het plastic van het aluminium bakje van de zalmrollade.
-Zet in de voorverwarmde oven en gaar 25 min.
-Haal uit de oven en laat eerst afkoelen alvorens in plakken te snijden.
-Spuit met behulp van een gekarteld spuitmondje de heilbotmousse in mooie torentjes op je bord.
-Schik enkele plakken zalmrollade op het bord en schik in het midden de gepekelde groentjes. Werk af met wat plukjes dille.
Afbeelding
Mousse van gerookte heilbot en dille met zalmrollade en gepekelde groentjes
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk voorgerecht dat zeker en vast in de smaak zal vallen bij Uw gasten ! Voordeel is dat je het op voorhand kan maken 
Ingrediënten
150 g gerookte heilbot
2 dl visfumet
6 g gelatine
2 dl room
1/4 bosje dille
0.25 bosje
1 zalmrollade
50 g suiker
100 g alcoholazijn
200 g water
snuifje zout
groentjes naar keuze
Hulpmiddelen & keukengerei
spuitzak
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1491175
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid