Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 150°C. Snij het witloof in partjes. Stoof het witloof zacht en goudbruin in boter. Kruid met peper en zout.
2 Schil de wortelen en snij ze in frietjes. Stoof de wortelen beetgaar en goudbruin in boter en kruid met peper en zout.
3 Maak de saus. Verwarm de soep met de room en laat het mengsel enkele minuten inkoken. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
4 Haal al het vlees uit de kreeft. Snij de vis in stukken van 5 à 7 cm en kruid met peper en zout. Leg het witloof en de wortelen in een ovenschaal en beleg met de vis, de scampi's en de stukjes kreeft. Schenk er de kreeftensaus over en gaar 15 minuten in de oven.
5 Verhoog de oventemperatuur nog even tot 210°C om de bovenkant te laten gratineren. Werk af met de plukjes dille.
2 Schil de wortelen en snij ze in frietjes. Stoof de wortelen beetgaar en goudbruin in boter en kruid met peper en zout.
3 Maak de saus. Verwarm de soep met de room en laat het mengsel enkele minuten inkoken. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
4 Haal al het vlees uit de kreeft. Snij de vis in stukken van 5 à 7 cm en kruid met peper en zout. Leg het witloof en de wortelen in een ovenschaal en beleg met de vis, de scampi's en de stukjes kreeft. Schenk er de kreeftensaus over en gaar 15 minuten in de oven.
5 Verhoog de oventemperatuur nog even tot 210°C om de bovenkant te laten gratineren. Werk af met de plukjes dille.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxEen makkelijke en lekkere ovenschotel met vis en kreeft die zeker niet zou misstaan op je feesttafel!
Ingrediënten
500 g visfilet (van stevige witte vis)
300 g scampi's (gepeld en schoongemaakt)
1 kreeft (voorgekookt, ongeveer 325 g)
4 witloof stronkjes
4 wortelen
1 citroen
verse dille
1 blik kreeftensoep 300 ml
150 ml room
boter
nootmuskaat
peper en zout
300 g scampi's (gepeld en schoongemaakt)
1 kreeft (voorgekookt, ongeveer 325 g)
4 witloof stronkjes
4 wortelen
1 citroen
verse dille
1 blik kreeftensoep 300 ml
150 ml room
boter
nootmuskaat
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1491149
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid