Bereidingswijze
1 Maak de polenta. Breng de melk aan de kook. Voeg de polenta toe en roer 5 minuten goed door. Voeg de room en de verkruimelde blauwe kaas toe. Roer tot een homogene puree.
2 Maak de shiitakes schoon en bak ze kort in wat olijfolie, kruid met peper en zout. Spoel de rucola.
3 Haal de kreeftenstaarten in hun geheel uit de schaal. Kleur ze kort in de grillpan.
4 Meng de gebakken shiitakes met de rucola. Lepel wat van de polenta in een diep bord. Leg er de kreeftenstaarten en de shiitakesalade op en lepel er de truffelolie rond.
2 Maak de shiitakes schoon en bak ze kort in wat olijfolie, kruid met peper en zout. Spoel de rucola.
3 Haal de kreeftenstaarten in hun geheel uit de schaal. Kleur ze kort in de grillpan.
4 Meng de gebakken shiitakes met de rucola. Lepel wat van de polenta in een diep bord. Leg er de kreeftenstaarten en de shiitakesalade op en lepel er de truffelolie rond.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxEen lekker luxueus feestmaal, dat snel gemaakt is .
Ingrediƫnten
4 kreeftenstaarten (gekookt)
16 shiitake's (vers)
100 g rucola
4 tl truffelolie
olijfolie
peper en zout
Voor de polenta :
200 g polenta (instant)
900 ml melk
50 ml room
100 g blauwschimmelkaas (Stilton)
16 shiitake's (vers)
100 g rucola
4 tl truffelolie
olijfolie
peper en zout
Voor de polenta :
200 g polenta (instant)
900 ml melk
50 ml room
100 g blauwschimmelkaas (Stilton)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1491147
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid