Bereidingswijze
- Als je bevroren reerug gebruikt, laat je deze van te voren langzaam ontdooien (haal het indien mogelijk de dag ervoor uit de diepvries).
- Dep het vlees goed droog en verdeel de tomatenpuree, mosterd, zout, peper en marjolein eroverheen en laat dit er even intrekken, dek de rug af met plakjes ontbijtspek.
- Vul dan de braadpan; de helft van de boter in vlokken onderaan, de grof gesneden soepgroenten bovenop, dan het vlees, en verdeel dan de rest van de boter in vlokken weer over het vlees. Kruiden: Strooi (geplette) pimentbollen en jeneverbessen, laurierblaadjes eroverheen en sluit het deksel.
- Zet de braadpan in de voorverwarmde oven op 200 graden, zet na 30 minuten de temperatuur terug op 150 graden.
- Schenk dan de bouillon over het vlees zodat het vlees niet te droog wordt.
- Na ongeveer 2 uur begin je met het bereiden van de saus: giet de bouillon van de braadpan door een zeef in een (steel)pan, houd het vlees warm in de oven.
- Bind de vleesbouillon met maïzena, breng op smaak met rode wijn, cranberrycompote (of gelei) en crème fraîche.
- Voor het serveren de reerug van het bot verwijderen, opensnijden en een beetje saus over het bord gieten. Schenk de rest van de saus in een sauskom.
- Dep het vlees goed droog en verdeel de tomatenpuree, mosterd, zout, peper en marjolein eroverheen en laat dit er even intrekken, dek de rug af met plakjes ontbijtspek.
- Vul dan de braadpan; de helft van de boter in vlokken onderaan, de grof gesneden soepgroenten bovenop, dan het vlees, en verdeel dan de rest van de boter in vlokken weer over het vlees. Kruiden: Strooi (geplette) pimentbollen en jeneverbessen, laurierblaadjes eroverheen en sluit het deksel.
- Zet de braadpan in de voorverwarmde oven op 200 graden, zet na 30 minuten de temperatuur terug op 150 graden.
- Schenk dan de bouillon over het vlees zodat het vlees niet te droog wordt.
- Na ongeveer 2 uur begin je met het bereiden van de saus: giet de bouillon van de braadpan door een zeef in een (steel)pan, houd het vlees warm in de oven.
- Bind de vleesbouillon met maïzena, breng op smaak met rode wijn, cranberrycompote (of gelei) en crème fraîche.
- Voor het serveren de reerug van het bot verwijderen, opensnijden en een beetje saus over het bord gieten. Schenk de rest van de saus in een sauskom.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept is oorspronkelijk voor een Römertopf.
Ik heb in plaats hiervan een braadpan (met deksel) die ook in de oven gebruikt mag worden maar kan ook prima in een andere ovenschaal met deksel.
Ik heb in plaats hiervan een braadpan (met deksel) die ook in de oven gebruikt mag worden maar kan ook prima in een andere ovenschaal met deksel.
Ingrediënten
- 1 reerug met bot (+/- 800 gram)
- 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
- 1 el mosterd
- snufje zwarte peper uit de molen
- 1 tl zout
- 1 tl marjolein
- 75 gram boter
- 8 piment bollen (geplet)
- 8 jeneverbessen (geplet)
- 2 laurierblaadjes
- soepgroenten (wortel, prei, ui en bleekselderij)
- plakjes ontbijtspek
- 500 ml (wild)bouillon
- 100 gram crème fraîche
- ½ glas rode wijn
- maïzena
- 3 el cranberry compote of gelei
- 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
- 1 el mosterd
- snufje zwarte peper uit de molen
- 1 tl zout
- 1 tl marjolein
- 75 gram boter
- 8 piment bollen (geplet)
- 8 jeneverbessen (geplet)
- 2 laurierblaadjes
- soepgroenten (wortel, prei, ui en bleekselderij)
- plakjes ontbijtspek
- 500 ml (wild)bouillon
- 100 gram crème fraîche
- ½ glas rode wijn
- maïzena
- 3 el cranberry compote of gelei
Leuke tips
Lekker met gekookte aardappelen en rode kool
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1491069
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
Essen & Trinken/ inspiratie van een recept, grotendeels aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Gelegenheid