Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Pureer de olijven met de knoflook, de olijfolie en de oregano met de staafmixer of in de keukenmachine. Roer de kaas met zout en peper naar smaak erdoor.
Besmeer het stokbrood met de olijventapenade en leg de broodjes op de bakplaat.
Bak de crostini in de voorverwarmde oven in 8 min. goudbruin en krokant. Serveer de crostini meteen uit de oven of laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Bestrooi de olijvencrostini voor het serveren met knapperige rucola.
Besmeer het stokbrood met de olijventapenade en leg de broodjes op de bakplaat.
Bak de crostini in de voorverwarmde oven in 8 min. goudbruin en krokant. Serveer de crostini meteen uit de oven of laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Bestrooi de olijvencrostini voor het serveren met knapperige rucola.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk vegetarisch hapje voor bij de borrel!
Ingrediënten
• 1 pot zwarte olijven zonder pit (235 g)
• 2 tenen knoflook
• 3 el olijfolie
• 1 tl gedroogde oregano
• 50 g Parmezaanse kaas
• 1 stokbrood
• 1 snufje zout
• 1 snufje peper
• 25 g rucola
• 2 tenen knoflook
• 3 el olijfolie
• 1 tl gedroogde oregano
• 50 g Parmezaanse kaas
• 1 stokbrood
• 1 snufje zout
• 1 snufje peper
• 25 g rucola
Hulpmiddelen & keukengerei
• 1 staafmixer of keukenmachine
• 1 bakplaat
• 1 bakplaat
Leuke tips
Tip! Maak de olijventapenade een dag of paar uur van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast. Dat komt bovendien de smaak ten goede!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1491045
Homepage ID
1249872
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid