Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Snijd de plakken pizzadeeg elk in 5 lange repen. Snijd dan elke reep in vijven (dus 75 reepjes in totaal).
Bestrooi het deeg met ¾ el oregano. Leg op ieder deegplakje een worstje en rol het in het deeg.
Zet het vuurvaste kommetje in het midden van de bakplaat. Zet er rondom de worstenbroodjes rechtop tegenaan. Maak zo 2 kringen en vervolgens een ster van alle broodjes. Bestrijk met het kwastje de boven- en zijkant met het losgeklopte ei en bestrooi met de rest van de oregano.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak in 25-30 min. goudbruin en gaar.
Roer in een kommetje de zure room, mosterd en bieslook door elkaar. Serveer de saus in een klein kommetje dat in het midden van de ster past, op de plek van het vuurvaste kommetje. Haal de bakplaat uit de oven. Verwijder het vuurvaste bakje en schuif de worstenbroodjes-ster op een groot bord. Plaats het kommetje met saus in het midden van de ster.
Bestrooi het deeg met ¾ el oregano. Leg op ieder deegplakje een worstje en rol het in het deeg.
Zet het vuurvaste kommetje in het midden van de bakplaat. Zet er rondom de worstenbroodjes rechtop tegenaan. Maak zo 2 kringen en vervolgens een ster van alle broodjes. Bestrijk met het kwastje de boven- en zijkant met het losgeklopte ei en bestrooi met de rest van de oregano.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak in 25-30 min. goudbruin en gaar.
Roer in een kommetje de zure room, mosterd en bieslook door elkaar. Serveer de saus in een klein kommetje dat in het midden van de ster past, op de plek van het vuurvaste kommetje. Haal de bakplaat uit de oven. Verwijder het vuurvaste bakje en schuif de worstenbroodjes-ster op een groot bord. Plaats het kommetje met saus in het midden van de ster.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk, feestelijk en heel smakelijk, dit borrelhapje.
Ingrediënten
• 1200 g pizzadeeg (uit de koeling, 3 rollen à 400 g)
• 1 el gedroogde oregano
• 125 g zure room ( 1 bekertje)
• 2 el bieslook (bakje à 20 g)
• 1200 g cocktailworstjes (3 blikken à 400 g)
• 1 ei
• 2 el grove mosterd
• 1 el gedroogde oregano
• 125 g zure room ( 1 bekertje)
• 2 el bieslook (bakje à 20 g)
• 1200 g cocktailworstjes (3 blikken à 400 g)
• 1 ei
• 2 el grove mosterd
Hulpmiddelen & keukengerei
• 1 bakplaat bekleed met bakpapier
• 1 kwastje
• 1 ovenbestendig kommetje (ø 8 cm)
• 1 kwastje
• 1 ovenbestendig kommetje (ø 8 cm)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1491043
Homepage ID
1249872
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid