Everzwijnragout met polenta en truffelolie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/07/2021 - 08:02
Bereidingswijze
1 Kruid het vlees met peper en zout. Schroei het rondom dicht in boter. Doe er het spek bij en bak even mee. Hou apart.
2 Pel en snipper de uien, fruit ze glazig in boter. Doe er het vlees bij. Bestrooi met bloem en schep om. Blus met de wijn en breng aan de kook.
3 Kneus de jeneverbessen en doe ze met de kruidnagels in een thee-ei. Leg samen met het kruidentuiltje bij het vlees. Voeg de confituur en de wildfond toe en laat 2 uur op een zacht vuur garen.
4 Maak de bospaddenstoelen schoon. Spoel de lente-uien en snij in ringen. Pel en snipper de knoflook. Roerbak de paddenstoelen met de knoflook in een beetje boter. Breng op smaak met enkele druppels truffelolie.
5 Breng de kippenbouillon aan de kook. Voeg de polenta toe aan de warme bouillon en blijf 5 minuten roeren met de garde tot de polenta gaar is. Breng op smaak met boter, geraspte parmezaan, peper en zout.
6 Verdeel de wildragout over 4 vuurvaste kommen en bedek met een laagje polenta. Bestrooi met wat extra parmezaan en schuif nog enkele minuten onder de grill, tot de kaas mooi gesmolten is. Werk af met de bospaddenstoelen en gesnipperde lente-ui.
Afbeelding
Everzwijnragout met polenta en truffelolie
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke everzwijnragout uit Italië !  =18pxOok lekker met verse truffel ! 
Ingrediënten
800 g everzwijnstoofvlees
250 g spekblokjes
500 g gemengde bospaddenstoelen
1 knoflook teentje
2 lente-uien
2 uien
375 ml rode wijn
800 ml wildfond
2 el bloem
3 el veenbessenconfituur
kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)
2 kruidnagels
4 jeneverbessen
boter
truffelolie
peper
zout
500 ml kippenbouillon
75 g polenta
25 g boter
35 g geraspte parmezaan
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1491031
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid