Sint-jakobsnoten met venkelcrème

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/04/2021 - 09:09
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Snij het groen van de venkel en snipper 2 eetlepels fijn. Snij met een dunschiller fijne sliertjes van de venkel tot je een handvol hebt.
-Snij de rest van de venkel in dunne plakken. Schik in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats 30 à 40 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
-Pureer de venkel, roer de pastis erdoor en kruid met peper en zout.
-Schep het venkelgroen erdoor.
-Haal de venkelsliertjes door de bloem, schud overtollige bloem af en frituur krokant in zonnebloemolie. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met peper en zout.
-Dep de sint-jakobsnoten droog. Kruid met peper en zout. Bak ze op een hoog vuur kort aan beide zijden in hete boter.
-Schep een veeg venkelcrème op elk bord.
-Schik de sint-jakobsnoten erop en werk af met gefrituurde venkel.
Afbeelding
Sint-jakobsnoten met venkelcrème
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk feestelijk voorgerecht 
Ingrediënten
olijfolie
bloem
2 grote venkels met groen
zonnebloemolie
boter
18 verse sint-jakobsnoten
4 cl Pastis of Ricard
Leuke tips
Tip: geen groene pluimpjes aan de venkel? Vervang door fijngesneden dragonblaadjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1491003
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid